Foto:

Beweeg, maar sta stil bij onze vrijheid!

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Jan Willem Teunissen aan de beurt.

Naam: Jan Willem Teunissen.
Geboren: Op 14 februari 1981 te Wageningen.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Linda en samen hebben we Pepijn (4).
Hobby's: In de natuur zijn; mountainbiken, buiten leven.
Opleiding: Koninklijk Instituut voor de Marine (Korps Mariniers), Academie voor Lichamelijke Opvoeding, Bewegingswetenschappen, momenteel een PhD in Gent (Be).
Huidige beroep: Ik ben docent/onderzoeker op de HAN (Instituut voor Sport en Bewegingsstudies) waar ik onderwijs verzorg en onderzoek doe naar de meest optimale ontwikkelingsprogramma's voor kinderen. Daarbij werk ik onder andere samen met Sport Service Ede om hen te adviseren. Verder ben ik directeur bij Sports Inspirator een organisatie die zich bezighoudt met het faciliteren van kennis en inspiratie voor eenieder die zich bezighoudt met sport.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het overdragen van kennis en ervaring aan mensen die werken in de sport.
Verder actief: Als hoofddocent en mede grondlegger van het Athletic Skills Model. Verder als gastdocent en spreker; net terug uit Engeland waar ik advies heb gegeven aan de rugby- en tennisbond en aan meerdere Engelse Premier League voetbalclubs over het inrichten van hun jeugdopleidingen. Zit verder nog in de redactie van het vakblad voor LO (KVLO) en ben gevraagd voor de OR van Pepijn zijn school.
Stamcafé: Bij Koen Bekking, de buurman, in de achtertuin staat onze zelfgemaakte buurtbar, hier wordt menig avondje Perudo gespeeld. Deze bar wisselt van locatie; met Oud en Nieuw stond hij bijvoorbeeld op het kruispunt in de buurt.
Favoriete club: Mijn hart ligt bij Ajax, ik heb daar vijf jaar gewerkt als Bewegingswetenschapper en fysiek trainer en ik vind het geweldig hoe 'onze' jongens, waar ik veel mee getraind heb, nu presteren.
Favoriete krant: NRC.
Favoriete CD/muziek: Voor nu in de lente; Bob Marley, Verse Ital, Manu Chao.
Favoriete sport: Heel breed, maar te weinig.
Favoriete vakantieadres: Spanje met name, San Sebastian, Sevilla en Granada.
Slecht in: Geduldig zijn.
Goed in: Hoop dat ik een goede vader ben. Ik probeer samen met Linda voor Pepijn een opvoeding te organiseren waar hij fijn op terug kan kijken en die hem met respect voor, en met anderen voorbereidt op onze maatschappij waarin hij zichzelf kan zijn.
Hekel aan: Onrecht en dubbele agenda's.
Spijt van of over willen doen: Had graag mijn carrière bij het Korps Mariniers willen voltooien. Helaas gooide fysieke klachten roet in het eten.
Goede voornemens: Veel meer sporten. Act as I teach…
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Camper kopen, samen met het gezin en vrienden door Europa heen.
Lelijkste plekje in Bennekom: Achterkant van de Plus, het hoekje laden en lossen.
Mooiste plekje in Bennekom: Geen twijfel, het bos.
Estafettestokje gaat naar: Roel Bertens.
Omdat: Ik wil wel eens wil weten Roel waar niet goed in is, de krijger kan veel goed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden