Jasper Slenters was steeds aanspeelbaar en schuwt ook het vieze werk niet. Foto: gertbudding.nl
Jasper Slenters was steeds aanspeelbaar en schuwt ook het vieze werk niet. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Lijstaanvoerder Bennekom heeft eigen 'Frenkie'

Door Gert Budding

De kracht van zaterdag eerste klasser Bennekom is dat het ook een moeizame wedstrijd winnend kan afsluiten. Tegen het arme Enter Vooruit dat op de laatste plaats staat, werd het slechts 1-0 door een prachtig doelpunt van Quincy Veenhof.

BENNEKOM – Maar daarvoor waren er voldoende kansen om de uitslag een florissanter aanzien te geven. Desondanks staat Bennekom nog fier bovenaan en laat NSC Nijkerk, dat zaterdag ook met het 1-0 won (DTS'35), met één punt achter zich. De Nijkerkers hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.

Op 11 mei kan de ontknoping vallen als het team van Arnold Brehler op bezoek gaat bij de mede titelkandidaat. Zaterdag excelleerde bij Bennekom Jasper Slenters op het middenveld.

De 20-jarige speler heeft sterke gelijkenissen met de befaamde Amsterdamse Frenkie de Jong. De manier waarop hij de bal aanspeelt, zijn houding en ook het uiterlijk. Daarbij schuwt Slenters het vuile werk niet en kan een pass over tientallen meters nauwkeurig geven. Het gevaar van Enter Vooruit kwam zaterdag voornamelijk van Wout Velten, zijn vader Folkert was destijds de gevreesde schutter van Heracles, maar kon de defensie van Bennekom met Just Berends en Rob Delleman amper verontrusten. Kwam er een bal door dan vloog doelman Christiaan de Haan naar de goede hoek.

Quincy Veenhof startte op zijn vertrouwde plek aan de rechterkant en maakte in het tweede bedrijf de enige treffer op zijn 'Veenhofse' wijze. Vanaf de zijlijn slingerde hij zich weer langs enkele verdedigers. Dit keer scoorde hij met enige fortuin, de bal werd getoucheerd. Op deze manier heeft hij al diverse doelpunten gemaakt. Hierna was Enter Vooruit klaar voor de slacht, maar Nick Stienstra en Quincy Veenhof vergaten het karwei af te maken toen zij gezamenlijk voor Enter Vooruit doelman Teun Nijhof verschenen.

Meer berichten