Foto: Martin Markering
Foto: Martin Markering (Foto: )

Kampioenskansen schakers hoofdmacht BSV Bennekom vervlogen

BENNEKOM – Hoewel in de landelijke schaakcompetitie 3G nog één wedstrijd tegen SMB op het programma staat, is voor de hoofdmacht van BSV Bennekom het seizoen over. Zaterdag bleek concurrent voor de titel HMC Den Bosch 2 in eigen huis met 5,5-2,5 te sterk.

Eerder verloor vorige week de hoofdmacht in de regionale competitie in de hoofdklasse met dezelfde cijfers van ASV Arnhem. En dat houdt bijna zeker degradatie in.


Den Bosch

,,Beter op papier en toch verliezen. En nog terecht ook'', woorden van assistent teamcaptain Ed de Beule, na afloop van de teleurstellende wedstrijd in Den Bosch. Teleurstellend, omdat BSV Bennekom compleet aantrad. Teamcaptain Rini Kreeft hoefde eens keer niet alles uit de kast te halen om de open plekken in te vullen. De verwachtingen waren hoog gespannen, echter liep BSV Bennekom vanaf het begin achter de feiten aan.

Noël Bovens (bord 7): ontmoette het jeugdig talent Chiel Koster. Bovens kwam al vroeg toren tegen paard en pion achter. Na stukkenruil werd hij langzaam opgerold. Rembrandt Bruil maakte dat op bord 1 van uit een ogenschijnlijk gelijke stelling tegen Dave Wildschut goed.

Schandelijk

Voor de speler van BSV Bennekom leverde de winst persoonlijk geen resultaat op. ,,Schandelijk dat zo'n grote club als Den Bosch zo'n spelertje met geen rating laat invallen op bord 1'', vindt teamcaptain Kreeft. ,,Want. Rembrandt krijgt er geen ratingpunten bij.''

BSV Bennekom scoorde nog wat halfjes. Hotze Tette Hofstra keek tegen een knotsgek middenspel aan. Hij offerde een stuk en er stond van alles in. Tegenstander Frans Obers deed het echter niet fout. Remise dus. Martin Markering kreeg met zwart op bord 8 gelijk spel. Na dameruil verdwenen de kansen op meer. Terechte remise.

Lelijk mis

En daarna ging het even echt lelijk mis. Martijn Bakker en Tom Verhoeven (Den Bosch) maakten er over een weer een wild spelletje van. Verhoeven kreeg een ver doorgeschoven vrij pion. Bakker werd overspeeld, .Benno van der Veen was op bord 6 zonder tegenspel een pion achter gekomen in opening. Toen er nog een tweede pion af ging was het positioneel onhoudbaar.

Nog twee borden te gaan, namelijk Ed de Beule en Martijn Pauw. De Beule kwam matig uit opening. In tijdnood kantelde de partij. De Beule offerde een stuk voor drie pionnen. Tegenstander Matthijs Dijkstra moesten alles doen om pionnen tegen te houden. De Beule nam remise aan. Martijn Pauw probeerde er tegen remise uit te slepen. Het bleek onhoudbaar.

Meer berichten