Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

Afgelopen week hield de Dorpsraad de algemene ledenvergadering. Naast de vraag wie de leden zijn van de Dorpsraad (alle inwoners en rechtspersonen van Bennekom die zich aanmelden en in de infogids staan), hadden we een levendige discussie over de verkeersprojecten die nu in Bennekom spelen, zoals de fietsroute, Parklaan, sluipverkeer en vernieuwing van straten. Deze discussie gaf veel energie die we in de integrale verkeersvisie-avond graag terug zien. Het lijkt erop dat we het met elkaar eens zijn dat we geen onveilige situaties willen en geen problemen willen verschuiven, maar juist willen oplossen.

Wij kregen ook veel energie van de mooie initiatieven op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart. De Kraats heeft weer veel werk verzet en ook verder in Bennekom (onder andere in het centrum) waren flink wat mensen aan het helpen om de rommel op te ruimen. Het leverde ook weer mooi een aantal vrijwilligers op die hier komend jaar hun schouders onder willen zetten. Hulde aan hen! Mocht je ook willen helpen, meld je dan bij ons via info@dorpsraadbennekom.nl. Ook je suggesties voor een leuke naam voor de Parklaan-Zuid kan je nog naar ons mailen. We hebben al zestien suggesties ontvangen. We werken ook weer aan de infogids. We zoeken daar nog Bennekomse verhalen voor. Heb je een leuk stuk van ongeveer 500 woorden met foto? Stuur het naar ons toe.

'Het leverde ook weer mooi een aantal vrijwilligers op'

Afgelopen maand hebben we gesproken met ambtenaren van Ede en Wageningen over de Omgevingswet. De gemeentes zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor deze nieuwe wet, die regels voor ruimtelijke ontwikkeling moeten vereenvoudigen en samenvoegen. Op dit moment zit de gemeente in een oriënterende fase. Ze bepalen onder andere hoe het proces er uit komt te zien. We hebben met gemeente Ede afgesproken dat wij als dorp hierbij betrokken worden.

Meer berichten