VV Bennekom toont veerkracht

Door Gert Budding

Er dreven afgelopen week even donkere wolken boven voetbalvereniging Bennekom. De eerste nederlaag van het seizoen tegen DOS' 37 hakte er wel in, maar het team van oefenmeester Arnold Brehler toonde zaterdag tegen KHC dat het een waardig titelkandidaat is en won met 6-0.

BENNEKOM –VV Bennekom voert momenteel de ranglijst aan met één punt meer dan NSC Nijkerk die een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het blijft dus spannend met nog vijf wedstrijden op de rol. Spannend was het zaterdag allerminst op De Eikelhof. KHC kon amper enige tegenstand bieden en werd op alle fronten afgetroefd. Daarbij waren hoofdrollen weggelegd voor de lefgozertjes Quincy Veenhof en Kaj Schuppens, die van plek hadden gewisseld.

Met de bravoure waarmee de jongelingen zich manifesteren oogst bewondering. En daar is ook IJsselmeervogels van doordrongen. Volgend seizoen vertrekt Veenhof naar die club. De vraag is hoelang Bennekom Schuppens nog aan zich kan binden. De frivole speler slalomde diverse keren door de KHC-defensie en was voortdurend een gevaar. De bezoekers probeerden met 'lange halen' het heiligdom van Christiaan de Haan te bestoken, maar de lange doelman gaf geen krimp.

Na achttien minuten viel uiteindelijk het doek voor de ploeg uit Kampen. Nick Stienstra verschalkte, na goed voorbereidend werk van Schuppens, de keeper van KHC met een simpel maar doeltreffend hakje: 1-0. Jeffrey Rutjes had de kans op 2-0, maar verzaakte. Vervolgens kwam Kaj Schuppens weer in beeld (2-0) en Quincy Veenhof tikte vlak na rust 3-0 binnen. Schuppens scoorde de vierde treffer en Ismael Antonio en Irey Sadal stonden borg voor de laatste twee doelpunten.

Meer berichten