Mevrouw Greet Dol gebruikt astrologie in haar advies- en coachingspraktijk. Op 15 april vertelt ze daarover in het Café van Verdieping.
Mevrouw Greet Dol gebruikt astrologie in haar advies- en coachingspraktijk. Op 15 april vertelt ze daarover in het Café van Verdieping. (Foto: )

Sterren in het Café van Verdieping

Onderaan haar briefpapier staat een plaatje van de paarse diepten van het heelal, met herkenbaar drie planeten, waarschijnlijk Saturnus, Venus en de Aarde. Net buiten het plaatje staat de tekst: 'Astrologie de oudste weg naar inzicht'. Dat briefpapier is van Greet Dol. Zij is de spreekster tijdens het Café van Verdieping op 15 april.

BENNEKOMVia Google heb ik 20 definities gevonden van het woord astrologie. De definitie 'de oudste weg naar inzicht' staat daar niet bij. Wel verwijzen diverse definities naar de oudheid, zoals: 'een in de oudheid en de vroege middeleeuwen zeer belangrijk geacht denk- en geloofssysteem, dat voornamelijk berust op de beweging van de vijf helderste planeten door de dierenriem'. Oud, jawel, maar nu wellicht populairder dan ooit, als we kijken naar de enorme hoeveelheid horoscopen die we onder ogen krijgen.

Out of the box

Daar doet Greet Dol niet aan. Ze is pas op latere leeftijd astrologie gaan bestuderen, toen haar kinderen minder aandacht vroegen. Daarna is ze begonnen met haar adviesbureau en coachingspraktijk. Astrologie en coaching lopen bij haar in elkaar over. 'Jezelf leren kennen', is waarmee advies en coaching beginnen. Daar gebruikt ze astrologie voor. Ze stelt dan de vragen: 'Wie ben je? Waartoe ben je op aarde? Wat heb je meegekregen?'. Door die vragen te beantwoorden word je nieuwsgierig naar jezelf en je leert 'out of the box' denken.

Naar jezelf kijken

En het advies? Dat is gebaseerd op de vele ervaringen in haar eigen leven. Leer jezelf kennen. Er komt van alles op je pad, maar weet je eigen keuzes te maken. Bedenk dat je deel bent van een groter geheel, zoals de sterren deel zijn van het grote heelal. Astrologie geeft niet directe antwoorden, maar wel inzicht. Je leert op verschillende manieren naar jezelf kijken en dan je eigen keuzes te maken, op basis van je eigen vrije wil. Je wordt niet gedwongen door de sterren...

Wijze vrouw

Redelijk bekend zijnde met veel actuele managementstermen had ik me al afgevraagd: 'Wanneer komt nu eindelijk het 'out of the box - denken?' En ik dacht terug aan de oude vrouw in het Veluwse dorpje waar ik opgroeide. Ze woonde in een soort kabouterhuisje, was altijd in het zwart gekleed, er waren altijd dieren om haar heen in de tuin en er kwamen elke dag wel mensen uit het dorp die langdurig met haar praatten. Volgens mijn ouders was het 'een wijze oude vrouw' en daar moest ik veel respect voor hebben en goed naar luisteren...

Wie wil weten of Greet Dol ook een wijze vrouw is, moet op 15 april naar restaurant A&A komen, Veenderweg 3 in Bennekom. De zaal is open om 19.30 uur. Om 20.00 uur begint zij haar lezing. Interactief! Vragen stellen mag, meteen als de vraag opkomt. De toegangsprijs is € 12,50. Kaartjes zijn vooraf verkrijgbaar bij Boekhandel Novita of op 15 april aan de zaal.

Meer berichten