Foto:

DA Jonker Bennekom in april verzamelpunt Voedselbank

BENNEKOM - Al jaren is er een roulatie van verzamelpunten van verschillende verenigingen, kerken, scholen en winkels in het centrum van Bennekom. In april is het weer de beurt aan DA Jonker, gevestigd aan de Dorpstraat 29 in Bennekom.

Marc Jonker, eigenaar van DA Jonker Bennekom, vertelt enthousiast over dit geweldige initiatief van Marijke van Doorn. Marijke is een persoon met het hart op de goede plaats. Zij zorgt voor een goede roulatie binnen de ondernemers van Bennekom centrum. Klanten kunnen producten, die ze bijvoorbeeld teveel of extra kopen, doneren in de voedselbankkratjes. Voor de voedselbank is dit een fijne aanvulling van diverse producten buiten de aanleveringen die zij wekelijks ontvangen van groothandels binnen of rondom Ede. Dagelijks is de voedselbank bezig met het verzamelen van producten.

Op woensdag 13 maart verscheen er een artikel in de Ede Stad, dat de voedselbank moeilijk zijn huisvesting kan betalen aan de Frankeneng. Marc vindt dat de gemeente Ede hier maar eens naar moet kijken, hoe zij dit mooie burgerinitiatief zouden kunnen helpen. De huisvestingen van de voedselbank zijn flink gestegen door een noodgedwongen verhuizing van het kazerneterein naar de Frankeneng in Ede enkele jaren geleden.

Meer berichten