Veel medailles voor turnsters DOS Bennekom

Nienke Koudijs en Danique Bos trots met hun respectievelijk gouden en zilveren medaille
Nienke Koudijs en Danique Bos trots met hun respectievelijk gouden en zilveren medaille

Zaterdag hebben de vierde divisie turnsters van DOS Bennekom tijdens de derde plaatsingswedstrijd in Beekbergen zeer goede prestaties geleverd. Er werden maar liefst twee gouden, twee zilveren en een bronzen medailles gewonnen door de DOS meiden.

BENNEKOM - In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Nienke Koudijs en Esra de Boer (junior). De meiden hebben hun beste beentje voorgezet. Er werden mooie oefeningen geturnd. De sprong van Esra is nog nooit zo goed gegaan als zaterdag en ook op de brug lukte dit keer haar twee kippen heel goed, helaas moest ze wel de balk een keer verlaten maar de vloeroefening ging weer super strak! Esra wist hiermee knap de 8e plek te bereiken in een deelnemersveld van 27 turnsters. Nienke zat zaterdag echt helemaal goed in de wedstrijd, turnde een prachtige half in half uit op sprong, haar brugoefening met een moeilijke salto halve draai als afsprong liep gesmeerd, de balkoefening ging ook heel mooi met een combinatie van boogje achterover op de balk en een salto achterwaard af. Maar met name de vloeroefening van Nieke was een genot om naar te kijken. Ze turnde met zoveel uitstraling haar zelf gemaakte oefening voor het eerst met een flick flack strek salto! Een hoge klassering kon dit maal niet uitblijven, maar dat ze het goud zou weten te pakken was wel een echte verrassing voor Nienke!

Ook de jongste turnster Danique Bos (instap) kwam in actie in de eerste wedstrijd. Danique heeft het in zich om hoog te kunnen eindigen, maar door de spanningen was dat de eerste twee wedstrijden nog niet gelukt. Nu had ze de zenuwen wat beter onder controle en turnde haar wedstrijd veel rustiger en super netjes! Danique wist met 28 tegenstanders heel knap tweede te worden!

In de tweede wedstrijd kwamen Marieke, Sacha en Marit in actie. Marieke en Sascha lieten net als in de eerste wedstrijd weer heel mooie dingen zien. Super goede sprongen. Technisch en artistiek bijna perfecte vloeroefeningen. In heel het deelnemersveld hadden deze DOS meiden verre weg de beste flick flacken! Dit had als resultaat dat Marieke wederom eerste werd en Sascha weer de bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Ook Marit die voor het eerst in de 4e divisie deelneemt dit seizoen wist zich goed staande te houden in dit turngeweld en is knap 10e geworden van de 28 deelnemers.

Ook in de tweede wedstrijd mochten we van de mooie oefeningen van Floortje den Engelsman genieten. Floortje heeft een super goede wedstrijd geturnd waarbij ze knap eerste werd op de balk, de moeilijkste oefening van alle deelnemers op de brug had en straalde op vloer. Helaas kostte een wiebelige landing bij de moeilijke half in half uit op sprong haar de bronzen medaille en werd ze met een verschil van 0,025 punt ondankbaar vierde.

In de vierde wedstrijd was het de beurt aan Madelon, Noelle en Carice. Ook deze meiden hebben geturnd voor wat ze waard waren. Madelon die de eerste wedstrijd op het podium stond, de tweede wedstrijd net 4e werd wilde dit keer natuurlijk weer graag weer proberen op het podium te komen. En dat is gelukt! Door foutloos te turnden is ze knap tweede geworden! Ook Noelle had wat goed te maken. In de eerste wedstrijd lukt alles niet helemaal, de tweede wedstrijd werd ze ziek dus nu moest ze laten zien wat ze kan! Dat is goed gelukt, helaas eindigde ook Noelle net buiten het podium op de 4e plek. Carice heeft ook mooi geturnd en is knap 14e geworden.

Een aantal van deze toppers zullen hun oefeningen weer mogen laten zien tijdens de halve finale op 13 april ook in Beekbergen.

Meer berichten