Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble
Avondmuziek van het Bennekoms Vocaal Ensemble (Foto: onbekend)

Prachtig concert Bennekoms Vocaal Ensemble

Zaterdagavond 2 maart vulde de Oude Kerk aan de Dorpsstraat in Bennekom zich gestaag met belangstellenden die gehoor gaven aan de uitnodiging van het Bennekoms Vocaal Ensemble. Dirigent Gert Winkelhorst was er weer in geslaagd een aantal fraaie voorbeelden van oude kerkmuziek op het programma te zetten.

BENNEKOM - Na een periode van intensieve, maar ook ontspannen repetities en een koordag met extra oefeningen van een zangdocente, mochten we het publiek laten meegenieten van deze prachtige muziek. De goed gevulde Oude Kerk, het voor deze muziek zo passende interieur en de geweldige akoestiek maakten het musiceren tot een feest.

Het applaus na afloop was niet alleen voor het Bennekoms Vocaal Ensemble bestemd. De alt Mariska Wessel zong ter afwisseling twee maal een aria uit een cantate van J.S. Bach, waarbij in de begeleiding de hobo, bespeeld door Arjen Threels, een prachtige rol speelde: adembenemend! Ook de andere instrumentalisten zorgden ervoor dat deze Avondmuziek een feest was om mee te maken. Weliswaar niet altijd een feest van herkenning, want wie heeft er ooit gehoord van de componist Ernst Bröer? Maar zijn Messe nr. VI in C groot was een genot om te zingen en daardoor vast en zeker ook om naar te luisteren. Maar er klonk ook muziek van meer bekende componisten, zoals een motet van G.Ph. Telemann en van J.Ch.H. Rinck en ter afsluiting de cantate 'Alles was ihr tut' van Dietrich Buxtehude. De twee a capella werkjes waar het koor mee begon, waren van Alessandro Grandi en Antonio Lotti. Het publiek kon zo direct al ervaren hoe mooi ook muziek van minder bekende componisten kan zijn. Wilt u het koor nog een keer horen? Zondag 19 mei zingt het koor in de cantatedienst, 18.30 uur in de Brinkstraatkerk.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.bennekomsvocaalensemble.nl

Meer berichten