Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

Heeft u wel eens een vraag, waarbij u even niet weet hoe u iets moet aanpakken? Dan is het loket Vraagt-U-Maar iets voor u. Een aantal Bennekommers bemant dit loket iedere maandag en woensdagochtend in het ZorgPuntBennekom en nu ook iedere donderdagochtend bij Opella. U kunt daar gewoon even naar binnen lopen en uw vraag stellen. Denk aan vragen over zorg of aan de gemeente, hoe u iets kunt aanvragen of hoe u iets kunt opzoeken via internet. Als Dorpsraad zijn wij heel blij dat Vraagt-U-Maar er is. Het is een heel laagdrempelige manier om te overleggen hoe u zaken kunt regelen. De overheid heeft een heel woud aan regelingen en biedt hulp op veel manieren, u hoeft het alleen maar weten te vinden.

Een van de vragen is of mensen willen helpen blad op te ruimen bij mensen voor wie dat lastig is. De grote bomen in Bennekom laten veel blad vallen in de herfst. Als u toevallig een tuin heeft onder zo'n boom is dat voor sommigen een hele opgave. Vraagt-U-Maar is nu met Malkander een opruimbrigade op aan het zetten. Wilt u hierbij helpen? Stuur ons of Vraagt-U-Maar dan een mail naar info@vraagt-u-maar.nl. Het is een kleine moeite om uw dorpsgenoot te helpen. U kunt het ook doorgeven bij de Nationale opschoondag op zaterdagochtend 23 maart. We zijn rond 10.00 uur bij de muziektent.

'Het is een kleine moeite om uw dorpsgenoot te helpen'

De commissie 'naamgeving wegen' is bezig een naam te bepalen voor het zuidelijk deel van de Parklaan die langs Hoekelum, via de Eng naar de A12 gaat lopen. Mail uw suggesties voor een goede naam met onderbouwing naar info@dorpsraadbennekom.nl. Wij zullen deze meegeven aan de commissie en de leukste inzending in deze column noemen.

Op 1 april organiseren wij onze ALV van de Dorpsraad. U bent van harte uitgenodigd om naar de Brink te komen. Wij bespreken van 19.30 tot 20.00 uur het financieel- en jaarverslag 2018. U kunt deze vinden op www.dorpsraadbennekom.nl.

Meer berichten