Spelers en supporters hebben wat te vieren. Ook volgend jaar Korfbal League in Bennekom
Spelers en supporters hebben wat te vieren. Ook volgend jaar Korfbal League in Bennekom (Foto: Erik Mulder - www.sportshots.nl)

DVO/Accountor volgend jaar ook in Korfbal League

Door Tim van Zoeren.


Dankzij een fraaie 29-23 zege op DOS’46 heeft DVO/Accountor zich twee ronden voor het einde van de reguliere competitie ervan verzekerd dat het ook volgend jaar actief is in de Korfbal League. In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden volgde het keurkorps van Richard van Vloten een uitstekende eerste helft nu wel op met een fatsoenlijke tweede. DOS’46, de enige echte middenmoter op de ranglijst en daarom niet echt hongerig naar resultaat, moest het antwoord schuldig blijven.Bij de thuisploeg begon Roos

Scherrenburg opnieuw op de plek van de gekwetste Janine van Schie en daardoor mocht zij voor het eerst in de DVO/Accountor Hal oplopen. Zij stond vervolgens gekoppeld aan Lara Kreikamp, die de niet geheel fitte Fenna de Jong verving. Scherrenburg drukte na een nerveuze openingsfase direct een stempel door de 2-1 en 6-2 voor haar rekening te namen.

Beide goals van DOS’46 waren uit handen gekomen van aanvoerder Jelmer Jonker gekomen en hij tilde zijn ploeg ook naar 6-4, waarbij de reboundrol van Jesse de Jong onder de korf niet onbelicht mag blijven. Het tekende – opnieuw – een scheve verhouding tussen dit vak en dat van Harjan Visscher. Ook vorige week bleek het viertal met de international aanvallend namelijk niet op dreef.

Mede doordat ook het traditionele eerste aanvalsvak van Gertjan Meerkerk minder rendeerde dan het tweede aanvalsvak, wist DOS’46 bij 7-7 weer langszij te komen. Na een vrije bal en dus weer een goal van Jonker kwamen de Drenten zelfs even op voorsprong (8-9), maar DVO antwoordde gelijk via Meerkerk en liep opnieuw uit naar een marge van vier: 14-10. Cruciaal waren daarbij de vrije ballen van Chris van Haren, die al deze buitenkansjes op waarde schatte.

Zijn laatste in de eerste helft betekende zelfs 16-11 waarna Max Malestein met een fraaie doorloopbal voor de mooiste goal van de wedstrijd zorgde. Maar verder stond de fanaticus toch wel symbool voor DOS’46 in het algemeen. De échte wil om te winnen leek er niet te zijn en Malestein – normaliter toch de eerste die vol de strijd aan gaat – vond op de momenten dat het spel stil lag (en dat waren er wel een aantal) vaak tijd voor een geintje met de zijlijn of Meerkerk. In zijn duels met Van Roekel trok hij ook opvallend vaak aan het kortste eind.

Nadat DVO dankzij Romy Teunissen met een 17-13 ruststand de kleedkamers had opgezocht, was het natuurlijk nog wel de vraag of de Bennekommers het niveau dit keer wel voldoende konden vasthouden om de zo felbegeerde winst te boeken. Van Vloten zette zijn ploeg nog even op scherp met de wetenschap dat KCC/SO natural toen nog zicht had op punten, maar toch kreeg DVO in de eerste dertig seconden na rust twee goals om de oren: een strafworp van Visscher en het eerste rake afstandsschot van Hintzbergen. Beiden haalden echter ook in het tweede bedrijf een voor hun doen te laag rendement.

Twee goals van Danielle Boadi brachten DVO weer naar vier en dat was ook het verschil dat lang werd geconsolideerd. Alleen bij 20-18 pikte DOS nog even aan, maar Robbe de Wit schoot van afstand de thuisploeg in veilige haven. Tussen die twee doelpunten door waren er nog even zorgen om Boadi, die op de voet van Hintzbergen belandde en lelijk door haar enkel leek te gaan. Gelukkig kon het talent alweer haar vijftiende wedstrijd van het seizoen volmaken.

Toen in de slotfase bleek dat DOS’46 noch het schot, noch de drive had om er nog een wedstrijd van te maken, liep DVO verder weg. Boadi en Saskia van der Zee pikten nog goals mee en bekroonden hun uitstekende wedstrijd net als Scherrenburg zodoende met elk drie goals. Visscher tekende voor de 29-23 eindstand.

In tegenstelling tot eerdere seizoenen – toen handhaving steeds in extremis tot stand kwam – werd het lijfsbehoud nu een stuk minder uitbundig gevierd. Misschien geeft dat ook juist wel aan dat dit seizoen inderdaad de gewenste stappen zijn gezet en dat de nieuwe eindverantwoordelijken glansrijk zijn geslaagd in hun geformuleerde doelstelling. In de resterende twee wedstrijden kan DVO heerlijk zonder stress aantreden tegen KZ/Thermo4U en DeetosSnel om het puntentotaal misschien nog wat op te krikken. Daarna kan het kijken wie de nieuwe ploegen in de Korfbal League gaan worden, waarbij vooral de focus zal liggen op buurman KV Wageningen en het door Edwin Bouman geleidde AW.DTV.

Meer berichten