Foto:

Lammetjesdag Bennekom-Wageningen

REGIO - Op zaterdag 16 maart wordt Lammetjesdag gevierd bij Grebbeveld Schapen &zo, van 13.00 tot 17.00 uur in de stal aan de Langesteeg 21 in Bennekom, vlakbij de Hoge Born in Wageningen. Bezoekers kunnen lammetjes bekijken, lammetjes aaien, lammetjes knuffelen en lammetjes knutselen. Ook zijn er demo's schapen drijven met de honden. Bij mooi weer staan er ooien met lammetjes buiten, bij slecht weer is het lammetjes knuffelen binnen.

De toegang is 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen, inclusief koffie, thee of limonade en beschuit met muisjes. Dit bedrag komt ten goede aan de schapskuddes. Kinderen kunnen ook een lammetje knutselen om mee naar huis te nemen en de herders demonstreren hoe ze schapen drijven met hun honden. Er is volop parkeergelegenheid in de wei, maar op de fiets komen kan ook.

Volgens het RIVM is een schapenstal in de lammertijd geen geschikte plek voor zwangere vrouwen, ook al zijn onze schapen ingeënt tegen q-koorts. Dus degenen die zwanger zijn: het is verstandiger om de kinderen met papa of opa en oma naar de Lammetjesdag te laten gaan. Kijk voor meer informatie op www.grebbeveld.nl/lammetjesdag-zaterdag-16-maart-2019.

Meer berichten