Foto:

Band van zestigplussers speelt vol elan podia plat

Dat muzikanten ook na hun zestigste nog flink kunnen rocken, bewijzen The Rolling Stones wel. De bandleden zijn de zeventig jaar al ruim gepasseerd, maar spelen nog steeds vol passie stadions plat. De coverband 'Jong Belegen' bestaat ook uit vitale zestigplussers. Op zaterdag 9 maart treden ze op in Het Oude Postkantoor in Bennekom.

Door Rick Praamstra

BENNEKOM - 'Jong Belegen' komt voort uit de 'Rocking Old School' in Ede. Zestigplussers namen vanaf september 2016 daar deel aan muzieksessies. Gitarist Peter de Bruijn van Jong Belegen was in 2016 net met pensioen. "Rocking Old School was een mooie vrijetijdsbesteding voor ons. We hadden affiniteit met muziek en wilden muziek spelen. Dat was voor ons een drijfveer."

De deelnemers kenden elkaar niet, maar met een paar 'oude rockers' klikte het. Sinds een jaar speelt Jong Belegen op eigen kracht verder. De Bruijn noemt de band een 'lot in de loterij'. "We zijn fanatiek bezig, maar gezelligheid staat voorop. We kunnen ook kritisch zijn naar elkaar, dat wordt geaccepteerd."

De bandnaam ontstond nadat een van de bandleden boodschappen ging doen, vertelt de gitarist. "Hij wilde ook kaas meenemen en zag jong belegen liggen. 'Goh, dat zou een goede naam zijn voor de band' dacht hij. Het is een prachtige naam; we zijn oude kerels (nu speelt er inmiddels met toetsenist Maud de Rochemont ook een vrouw mee), maar voelen ons nog jong en spelen vol elan."

De band bestaat naast De Bruijn en De Rochemont verder uit leadzanger Patrick van Damme, gitarist Henk Dogger, drummer Roel Meerveld en bassist Henny Maliepaard. Jong Belegen speelt rockklassiekers en evergreens uit de jaren '60 en '70 van acts als The Rollings Stones, The Beach Boys, Elvis Presley en Cliff Richard. De Bruijn belooft een feestje. "Onze repertoire spreekt aan, we zien vaak dat men meteen de dansvloer opgaat."

Voordat Jong Belegen speelt, verzorgt Lars Hogendoorn het voorprogramma. De livemuziek begint om 21.00 uur in Het Oude Postkantoor en kost €5.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden