Topnatuur in de Binnenveldse Hooilanden
Topnatuur in de Binnenveldse Hooilanden (Foto: Joep Dirkx)

Watercafé Binnenveldse Hooilanden

BENNEKOM - In de Binnenveldse Hooilanden vindt een uniek natuurproject plaats. Daar kan topnatuur komen. De natuurontwikkeling beperkt zich tot de oostzijde van de Grift. Die dreigt daarmee een harde grens te worden tussen natuur en niet-natuur. Hoe dat zit en welke rol het waterschap speelt en kan spelen, is het onderwerp van het Watercafé dat Waterschapspartij Water Natuurlijk op vrijdag 1 maart houdt. Belangstellenden uit alle gemeenten rond het Binnenveld zijn welkom.

In de Binnenveldse Hooilanden werken Staatsbosbeheer, Agrarische Natuurvereniging Het Binnenveld en Stichting Mooi Binnenveld aan een uniek natuurproject. Door de ligging, tussen Veluwe en Utrechtse Heuvelrug, zijn de potenties voor bijzondere natuur groot. Het gaat onder andere om blauwgrasland, trilveen en dotterbloemhooiland. Natuur waarin water een essentiële rol speelt. Het project speelt zich alleen af aan de oostzijde van de Grift. De Grift dreigt daarmee een harde grens te worden tussen natuur en niet-natuur.

Het Watercafé begint met een excursie door het gebied. Laarzen of ander waterdicht schoeisel zijn raadzaam vanwege de natte omstandigheden. De excursie gaat om 14.00 uur van start vanaf Zorgboerderij De Hooilanden aan de Slagsteeg 20 in Bennekom. Daarna begint het eigenlijke Watercafé in Zorgboerderij De Hooilanden. De inloop is tussen 15.00 en 15.30 uur. De toegang is gratis. Belangstellenden worden vriendelijk verzocht zich op te geven door een email te sturen aan wnvenv@gmail.com.

Meer berichten