Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Door het Bennekomse Boertje

Ook het boertje is benieuwd naar wat Mariëlle van Ommeren, die het hart voor het werk zo uitstraalt, ons vandaag in het Estafettestokje van deze krant te vertellen heeft. Het schijnt dat ze op Vossenvelde, waar ze vroeger de basis voor alles legde, behalve aandacht voor het schoolwerk ook nog tijd over had om de liefde van haar leven te ontdekken. Al gebeuren zulke dingen wel vaker natuurlijk. In mijn eigen nabijheid als boerenmens kijk ik ook heel dierbaar op zoiets terug.
Henk Germans, de trouwe vlaggenophanger van de Brinkstraatkerk, kan rustig ademhalen. Op de wekelijkse oefenavond van de Bennekomse brandweer werd donderdagavond een gewond slachtoffer in de vorm van een pop geheel onbeschadigd bovenuit zijn toren gehaald. De hoop dat met de de meegebrachte ladderwagen ook meteen de wijzers weer aan de klok gehangen zouden worden ging helaas niet door. Die zijn nog even in de reparatie omdat er lampjes op gaan komen. De Gereformeerden willen in deze PKN tijd van samenzijn niet onderdoen voor de Hervormden, al is de toren van de Oude Kerk geen eigendom van de kerk maar van de gemeente.
Met het voorjaar in het hoofd zag je in het weekend overal beweging. Op de straat, in het Bennekomse bos, maar ook alweer behoorlijk in de eigen tuin. Zo reden de eerste wagens mest reden alweer in het rond. Nog net voor het broedseizoen zorgen een hoogwerker, drie man er omheen, een kettingzaag, een enorme tractor met een kar plus nog een auto vol afzettingen voor gemeentelijke bomensnoei in de straten.
De snelfietsroute kan straks nog fiks last krijgen van de zon, merkte ik van de week. Wie straks van noord naar zuid het gaspedaal van de fiets openzet, mag bij onbewolkte lucht wel fiks uitkijken of alles rondom wel waargenomen wordt. Verplichte zonnebrillen of door fietsenmaker Roel Hartman sr. uit te delen kartonnen zonneklepjes met opdruk kunnen misschien een oplossing zijn. Kortom, de gemengde gevoelens over het snelle besluit blijven maar opspelen. Juist nu het mooi weer wordt.
Over de Koningsdag 2018 past alleen maar verdriet. Zou er nog een groepje Bennekommers op staan?

Meer berichten