Het Nederlands team bestaat uit jonge mannen allen afkomstig uit Bennekom en omgeving. (foto: Sport-Shots.nl / Erik Mulder)
Het Nederlands team bestaat uit jonge mannen allen afkomstig uit Bennekom en omgeving. (foto: Sport-Shots.nl / Erik Mulder) (Foto: Sport-Shots.nlErik Mulder)

Interland Nederland-België in DVO hal Bennekom

Door Marijke de Vos

BENNEKOM - Zondag 17 februari vond in de DVO-Hal in Bennekom de vuistbal interland Nederland-België plaats. Er was aardig wat publiek naar de sporthal gekomen om het Nederlands team aan te moedigen. De sfeer zat er al snel in.

De Belgen spelen in een team dat al enkele jaren bestaat. Zij spelen regelmatig tegen andere teams uit bijvoorbeeld Duitsland. De sporters, die vanaf januari 2018 in het Nederlands team spelen, reisden vorig jaar af naar het EK in Duitsland. De jonge mannen zijn allen afkomstig uit Bennekom en omgeving. Op het EK moesten zij tevreden zijn met de tiende en laatste plaats. Om 13.30 uur traden de twee teams aan en na het zingen van de Brabançonne en het Wilhelmus begon de wedstrijd. De teams, bestaand uit vijf spelers, bleken aan elkaar gewaagd. Het ging aardig gelijk op. In de eerste twee sets ging de winst naar Nederland. In de derde set kwamen de Belgen terug. Bij Nederland was er gebrek aan concentratie en door slordigheden gingen er punten verloren. Ook de vierde set liet winst voor het Belgische vuistbal team zien. Met een 2-2 stand gingen beide teams de rust in.

Na de rust kwam Nederland sterk terug. De vijfde en zesde set werd gewonnen door het Nederlandse team. Een mooie 4-2 overwinning was het eindresultaat.
Nederland maakt zich op voor de Wereldkampioenschappen in Zwitserland, die van 11 tot 17 augustus gehouden worden in Winterthur. Er zullen de komende tijd zeker nog een aantal oefenduels gehouden worden.

Meer berichten