Sonate repeteert voor de uitvoering van zaterdag 16 februari.
Sonate repeteert voor de uitvoering van zaterdag 16 februari.

Symfonie Orkest Sonate viert 35-jarig jubileum

Het Symfonie orkest van de Gelderse Vallei Sonate viert op zaterdag 16 februari om 20.00 uur in de Oude Kerk in Bennekom haar 35-jarig jubileum met een uitvoering van Beethovens tripel concerto voor viool, cello en piano, opus 56 en de Vijfde Symfonie opus 67. Solisten zijn de de dirigent Hebe de Champeaux (viool), Willemijn Knödler (cello) en Oskar Bles (piano).

BENNEKOM - In de vroege jaren 80 van de vorige eeuw was in Wageningen een kleine speelgroep actief, een groep jongeren die samen muziek maakte. Toen in november 1982 een aantal leden van deze speelgroep het initiatief nam de speelgroep uit te breiden, ontstond snel een groep van ongeveer 25 muzikanten die wekelijks bij elkaar kwamen om samen klassieke muziek te spelen.

Na een jaar repeteren en optredens in de bejaardenhuizen Dennenrust en Nudehof had de groep haar levensvatbaarheid bewezen en werd een vereniging opgericht met als doel 'de beoefening van instrumentale muziek'.

Sinds enige tijd richt Sonate zich meer op het brengen van klassieke muziek, niet alleen naar Wageningen, maar naar een breder publiek in de Gelderse Vallei.

Meer berichten