Februariloop 2019
Februariloop 2019 (Foto: Stichting CBFB)

Stormachtige Februariloop

Meer dan 700 mensen deden op zaterdag mee met de 45e CBFB Februariloop. De wind stak geregeld de kop op, maar er kon gelukkig goed worden gelopen in het bos bij Boerderij Hoekelum.

BENNEKOM - Ruim honderd kinderen werden als eerste weggeschoten voor de Kidsrun, waarna de tieners volgenden voor de 2 km. Daarna kwamen de lange afstanden: 5, 10 en zelfs de halve marathon. De dag begon swingend met een warming-up van Dansstudio Poppelaars. Vervolgens waren de heidehoogheden er om het startschot van de Kidsrun te geven. Enthousiast renden de kinderen bijna één kilometer rond kasteel Hoekelum. Een aantal liepen heel hard voor een podiumplaats, velen liepen gezellig met klasgenootjes of (groot)ouders op eigen tempo het rondje. Bij de finish werd iedereen even blij opgevangen en beloond met medaille en AH-goodiebag.

De RUN2! werd voor de tweede keer gehouden voor kinderen van 10 tot 16 jaar en het slaat aan. Dit jaar liepen 52 kinderen deze twee kilometer en er werd hard gelopen. Bij de jongens werd het parcoursrecord verbroken in een tijd van 6:42, bijna 18 km per uur.

Bij de langere afstanden gingen de meeste mensen van start bij de 10 km. Ruim 200 mannen en vrouwen liepen deze afstand, waarna ze bij aankomst zagen dat een tent omver was gewaaid. Dit was echter geen probleem voor de voortzetting van de gezelligheid. De 175 lopers van de halve marathon die later aankwamen, werden met evenveel enthousiasme ontvangen. De snelste drie mannen en vrouwen van alle afstanden werden gehuldigd en ontvingen naast een medaille een heerlijke taart van Mekking. De laatste loper die over de streep kwam, kreeg traditiegetrouw een bloemetje.

Meer berichten