Medailles voor turnsters DOS Bennekom

Zaterdag 2 februari turnde acht DOS turnsters de tweede plaatsingswedstrijd in de vierde divisie. Alle meiden hebben hun uiterste best gedaan en mooie resultaten behaald.

BENNEKOM - Marieke van Helden en Sacha Heijting hebben wel heel goed gepresteerd. De meiden hebben inmiddels wat meer wedstrijd ervaring en hebben de zenuwen goed onder controle zodat ze echt kunnen stralen tijdens de wedstrijd. Een genot om naar te kijken en dat vond de jury dus ook!
Marieke was veruit de beste deelneemster in de categorie Pupil 1 D1 en won met grote overmacht de gouden medaille. Op bijna alle toestellen wist ze door foutloos te turnen de hoogste score neer te zetten, alleen op de vloer moest ze Sascha voor zich laten. Mede door die prachtige vloeroefening en een hoge blakscore wist Sascha het brons te veroveren. Deze meiden zijn met nog een plaatsingswedstrijd te gaan nu al zeker van een plaats in de Regio Finale. De meiden scoren nu al super goed maar er zit nog meer in. Er kunnen nog een aantal plusjes (bonuspunten) worden toegevoegd aan het programma, zoals een radslag op de balk. De meiden gaan nu hard oefenen om deze op de volgende wedstrijd te kunnen turnen.
Madelon Blees die op haar verjaardag turnde zag het podium net aan haar neus voorbij gaan. Ze turnde een mooie wedstrijd zoals we van haar gewend zijn maar het was dit keer net niet genoeg voor een medaille, maar ze mag natuurlijk trots zijn op de prachtige vierde plek. Floortje den Engelsman turnde de wedstrijd van haar leven. Ze werd eerste op sprong en eerst op balk! Helaas klopte er iets niet in haar brugoefening (ze miste een tussenzwaai) wat een aftrek van twee punten opleverde, normaliter ben je dan kansloos voor een hoge klassering maar ondanks dat wist ze ze zich nog knap naar een vijfde plek te turnen. Ook Marit van Erven, Danique Bos, Carice Feteris, Nienke Koudijs en Esra de Boer hebben hun beste turnbeentje voorgezet en mogen trots zijn op de door hen behaalde resultaten. De turnsters van DOS trainen weer hard verder om op 17 maart wederom in Beekbergen tijdens de laatste plaatsingswedstrijd te strijden om een plek in de Regio Finale.

Meer berichten