Foto:

Eerste plaatsingswedstrijd Acrogym DOS Bennekom

Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor de teams op C-lijn en D-lijn. Op deze wedstrijd deden wel zeven teams mee vanuit DOS Bennekom. Als eerste was het D-lijn mix-paar Eelco en Joyce aan de beurt, een verpletterende oefening met een mooie catch salto tot stand. Ze mochten hiermee op de hoogste plek van het podium plaatsnemen.

BENNEKOM - In de tweede wedstrijd deden er vier D-lijn seniorenteams mee. Miranda en Sascha waren als eerste aan de beurt. Dit duo traint pas kort samen, maar ze lieten een prachtige oefening zien met een catch salto tot stand en zelfs een handstand geheft in de handen van Miranda. Ze hebben een elfde plaats behaald.
Saraï en Julie waren als tweede aan de beurt. Door hun keurig uitgevoerde techniek, een mooie beensalto en hun elegante dans, mochten zij het brons mee naar huis nemen.
Als derde waren Laura en Esra aan de beurt. Dit duo traint al een aantal jaartjes samen en zij gingen de uitdaging aan om voor het eerst een toss salto voorover te doen. Samen met de netjes uitgevoerde choreografie goed voor de zesde plek.
Als laatste waren Mandy en Noellë. Zij hebben nieuwe onderdelen uitgevoerd, altijd spannend om voor het eerst op een wedstrijd te laten zien. Zij zijn op een mooie tiende plek geëindigd.
Toen was het tijd voor de C-lijn. Deze meiden lieten zowel een tempo oefening als een balans oefening zien. Het eerste team dat aan de beurt was, waren Wendy en Madelon (C-lijn senior). Zij lieten moeilijke elementen zien die veel kracht, spanning en energie kosten. Ook de verschillende salto's, zelfs een halve schroef, hebben de meiden keurig uitgevoerd. Dit leverde de meiden een zesde plaats op.
Het tweede team waren Lana, Nienke en Jayda (C-lijn junior). Doordat de meiden een erg nette oefening lieten zien met mooie expressie, behaalden zij de hoogste punten. Bij de tempo oefening moesten Lana en Nienke hun partner Jayda de lucht in gooien, waarbij ze moeilijke landingen en salto's lieten zien. De meiden hebben een mooie vierde plek behaald.
De teams hebben weer veel geleerd van de wedstrijd en gaan samen met de trainsters aan de slag met verbeteringen voor hun oefening. Zowel de teams, als de trainsters gaan weer hard aan de slag om zich klaar te maken voor de volgende wedstrijd. Deze vindt plaats op 9 maart in Ede. Deze wedstrijd organiseert DOS zelf.

Meer berichten