Harry Verhoef (links) in gevecht met Apeldoorner Marco Beerdsen. En er is bekijks genoeg. (foto: Rinus van der Molen)
Harry Verhoef (links) in gevecht met Apeldoorner Marco Beerdsen. En er is bekijks genoeg. (foto: Rinus van der Molen) (Foto: )

Schakers BSV Bennekom uitgebekerd in OSBO Cup

Er is geen peil op te trekken welke kant het op gaat in de tweede interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom. Na de maandag gespeelde tweede ronden staat ineens Jaap van Donkelaar op kop. Rinus van der Molen staat tweede. Hij won voor het bekerteam en dan komt Noël Bovens, de eerste crack. Hij zegevierde twee keer.

BENNEKOM – In de eerste ronden van de nieuwe competitie wordt alles qua ranglijst door elkaar gehutseld. Zo prijkt Harry Verhoef op plek vier met één remise en de winstpartij voor het bekerteam. Opvallend genoeg bivakkeert Teunis Bunt echter met 2 uit 2 op de vijfde plaats en moet titelverdediger Hotze Tette Hofstra genoegen nemen met de negende plek. Hij heeft 1,5 uit 2. Een ander voorbeeld: winterkampioen Martijn Pauw staat 21e. Hij kwam nog niet in actie

Present

Toch gaat het allemaal goed komen. De sterken komen vanzelf boven drijven. In deze ronde geen verrassing. Martin Maasse was weer eens present en moest het hoofd buigen voor Benno van der Veen. Martin Markering had ook een slechte avond, want hij werd geklopt door rivaal Teunis Bunt. Dat Bovens van Hans Gillet won is normaal, evenals de zege van Martijn Bakker op routinier Jan Wouters.

Viertal

Er waren ook een bekerwedstrijd en een wedstrijd in de viertallencompetitie. In die competitie trof het Bennekomse kwartet De Toren 3. Aan bord 1 speelde Joop de Bruin actief tegen Peter Koelman, maar kwam niet verder dan remise. Dick Brehen had aan bord 2 een lastige avond. Hij speelde tegen Imre Woest. Twee foutjes van de Bennekommer werden afgestraft.

Albert Smit speelde degelijk aan bord 3: Hij zette druk op de koningsstelling. De tegenstander hield netjes alles dicht. Een plusremise, maar die telt ook slechts voor een half punt. Jaap van Donkelaar ging er aan bord 4 goed voor zitten. Het duurde even voor hij een onhandige toren in het spel betrokken had. Toen hij alle stukken in stelling had, speelde hij het goed en won. Voor de derde keer op rij speelde het viertal gelijk: 2-2.

Beker

De bekerwedstrijd ging tegen Schaakstad Apeldoorn, een sterk team. Chris van Oosterwijk, Gary Dinsbach, Rinus van der Molen en Harry Verhoef kwam tot 2-2. Er moet bij een bekerwedstrijd een winnaar zijn. Er werd dus gevluggerd. In het snelschaak was Apeldoorn meer bedreven dan de Bennekomse spelers. Alleen Verhoef won. Schaakstad Apeldoorn bekert verder.

Meer berichten