Bennekom staat momenteel gelijk met koploper NSC Nijkerk, wel met een wedstrijd meer gespeeld. (foto: gertbudding.nl)
Bennekom staat momenteel gelijk met koploper NSC Nijkerk, wel met een wedstrijd meer gespeeld. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

VV Bennekom wint opnieuw

Door Gert Budding

VV Bennekom staat nu na de winst op De Merino's, met een wedstrijd meer gespeeld dan NSC Nijkerk, op de gedeeltelijke eerste plaats. Het team van trainer Arnold Brehler won op eigen veld simpel met 3-2.

BENNEKOM – Ondanks het feit dat sneeuw de voetballers lange periode begeleidde, werd er door Bennekom fris en fruitig gespeeld. Lukte de aanvallen over rechts niet, daar werden de ballen rustig teruggespeeld op laatste man Just Berends die vervolgens het spel over de linkerflank opende. Toch zag het er na dertien minuten niet goed uit in de Bennekom defensie die helemaal open werd gerafeld door de Veenendalers. Ook doelman Christiaan de Haan had geen antwoord op de schuiver: 0-1. Het team van Brehler schrok van die tegentreffer, maar was geenszins aangeslagen. Bennekom was het meeste in balbezit. Aan beide zijden waren er soms vinnige duels. Na een half uur werd Nick Stienstra in het zestienmetergebied in de rug geduwd. Scheidsrechter Beekman wees resoluut na de stip. Alle spelers van De Merino's protesteerde massaal. De arbiter was onverbiddelijk. Vanaf de elfmeter schoot Just Berends hard in, de doelman van de bezoekers toucheerde de bal nog. Het werd voor beide doelen in de eerste helft nog even druk. Brehler bracht Kaj Schuppers, die evenals Quincy Veenhof uit de eigen jeugd komt, binnen de lijnen. Dat was een gerichte actie van de oefenmeester. De jeugdige invaller scoorde 2-1. Het voorbeeld werd geëvenaard door Mourad Marbouh: 3-1. Het duel was echter nog niet gespeeld. De Merino's rook bloed en kwam met nog een handvol minuten te spelen op 3-2. Daarbij ging doelman Christiaan de Haan niet geheel vrijuit. De onfortuinlijke doelman kreeg het speeltuig niet onder controle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden