Foto: eigen argief

Jam With Legends Cafe de Rechter Bennekom

BENNEKOM - Op zondag 3 februari is er weer een  Jam with legends' in Café de Rechter aan de Dorpsstraat 44 in Bennekom. De aanvang is 15.30 uur. Toegang Gratis.

In 2009 kwam Jimmie Glasmacher met 'Jam with legends' op het idee. Een supersessie basic band die hij heeft samengesteld uit old skool musici uit de bekende Nederlandse muziekscene, musici die hun sporen dik verdiend hebben in de Nederlandse popmuziek. Voor vele jaren heeft hij ook met deze musici rond getoerd en grootheden zoals Jan Akkerman/ Bertus Borgers/ Rosa King/ Candy en Hans Dulfer/ Sue Chaloner/ Daniel Sahuleka etc. samen mogen begeleiden on stage.
Een aantal jaren geleden heb hij Nick Vos benaderd om zijn plan in Nederland uit te breiden en ben blij dat JWL eindelijk gaat gebeuren met de eerste locatie in Nederland ‘Café De Rechter Bertus Heiwegen Dorpsstraat 44 Bennekom o.l.v. Nick Vos uit Haarlem. JWL~Jam With Legends is een superjam waarbij getalenteerde musici georganiseerd de kans krijgen om met de Oldskool rasmusici samen het podium te kunnen delen in overleg met Nick Vos. Dus kom lekker langs en speel of zing gezellig mee.

Nick Vos
Nick is een professionele, zeer ervaren gitarist die al jaren deel uitmaakt van de meest opvallende jazz- en crossoverformaties in de Nederlandse live-scene. Nick Speelde met Herman Brood, kreeg landelijke bekendheid als gitarist van Hans Dulfer's 'Reflud', speelde met 'De Gigantjes', Brigitte Kaandorp, de saxofonistenband 'Kiers & De Vries', 'Beter R. de Vries Band' en vele anderen. Momenteel is Nick een van de main factors in de nieuwe roots, rhythm & jazz band UNGAWA, speelt met het straight jazz quartet 'Scoops' en het hippe 'Extra Lounge Concept'. Daarnaast speelt hij freelance gitarist in diverse andere bands, maakt solo-albums, produceert en componeert voor muzikanten in binnen- en buitenland en geeft privé- gitaarlessen.

Celina Yebra Alvarez
De Spaanse zangeres en bassist Celina Yebra Alvarez dringt langzaam maar zeker door in de Nederlandse muziek en wereldmuziek. In Spanje doorliep zij het conservatorium en toerde ze met uiteenlopende blues en Jazz formaties.
In 2011 vestigde deze geboren Madrileense zich in Amsterdam om haar muzikale horizon te verbreden. Momenteel is zij woonachtig in Haarlem en een zeer gewilde sessiemuzikante die onder meer deel uitmaakt van de funky formatie Mama DC. Daarnaast heeft zij haar eigen project, Yebra, met gitarist Nick Vos en Alper Kekec (eigen nummers) .

Mark Milan
Componist en pianist. Mark begon zijn professionele carrière op de leeftijd van 18, toen hij een vast lid werd van de band van de Chicago-geboren bluesgitarist Ronald Abrams. Hij werd al snel bekend in de muzikale gemeenschap vanwege zijn diversiteit en muzikaliteit. Hij trad op met vele artiesten, waaronder Rumbata, Gerardo Rosales, Unisono, Denise Jannah, Saskia Laroo en Izaline Calister. Met Fra-Fra Sound / Big Band tourde hij door Europa, Afrika, Jamaica, Cuba en Suriname. Mark verscheen op het North Sea Jazz Festival met Fra-Fra Sound en met Opoyeye van Eddy Veldman. Zijn opnames omvatten de CD's van Fra-Fra Sound, Rumbata en 4Sure.

Dennis Breidel
Dennis “Bigfoot” was voor jaren de drummer van Rosa King en tourde door heel Europa met Rosa King & Upsight Down. Dennis trad ook veel met Bertus Borgers/ Candy en Hans Durfel op. hij is nog steeds een veel gevraagde drummer.

Meer berichten