De Alexanderschool werd in 2018 glorieus kampioen.
De Alexanderschool werd in 2018 glorieus kampioen. (Foto: )

BSV Bennekom organiseert schoolschaakkampioenschap

Schaakvereniging BSV Bennekom houdt op woensdagmiddag 23 januari het jaarlijkse schoolschaaktoernooi. Nieuw is dat het dit keer niet alleen om Bennekomse basisscholen gaat, maar dat scholen uit heel de gemeente Ede welkom zijn. De schaakvereniging De Cirkel heeft afgezien van de organisatie in Ede. Plaats van handeling is denksportcentrum De Commanderij (Commandeursweg 44) en wel van 13.30 tot 17.00 uur (zaal open vanaf 13.00 uur).

BENNEKOM - Aan de schaakcompetitie voor basisonderwijs algemeen (bovenbouw) doen landelijk bijna tienduizend leerlingen mee! De competitie start met lokale kampioenschappen in de periode van november tot en met januari, zoals in Bennekom en Wageningen. Vervolgens zijn er regionale kampioenschappen in maart en april en tot slot landelijke finales in mei en juni. Aan de landelijke finales doen veertig teams mee. Van de Bennekomse scholen hebben zich De Wingerd met 1 team en de Alexanderschool met vier teams ingeschreven.

De Wilhelminaschool, de Julianaschool en de Eben Haëzerschool doen helaas niet mee en van de Prinsenakkerschool, normaal wel van de partij, is tot op heden geen inschrijving binnen. Dit kan betekenen op magere deelname van de Bennekomse scholen. Vanuit Ede hebben zich de scholen Calluna (2 teams), Triangel (2 teams) en Caleidoscoop (1 team) ingeschreven. Jeugdleider Jan Wouters van de schaakclub voert nog actie. ,,Ik ben nog aan het bellen, dus er kunnen er nog bijkomen. Ik verwacht dat het aantal teams niet boven de 10 komt. Overigens deden vorig jaar dertien teams van zes scholen mee. De Alexanderschool werd kampioen.

Alle deelnemers krijgen een herinnering. Het winnende team krijgt de wisselbeker voor een jaar mee en er zijn bekers en medailles voor de teams op de plaatsen 1 tot en met 5. Deelname is gratis. De teams spelen een competitie van zeven ronden. De deelnemers krijgen vijftien minuten bedenktijd per partij per persoon. Het winnende team in Bennekom krijgt de titel 'schoolschaakkampioen gemeente Ede'. Dit team plaats zich in ieder geval voor de halve finale van het basisschoolschaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) op zaterdag 23 maart. De finale is op zaterdag 6 april. Een team bestaat uit vier leerlingen met begeleider (m/v). De begeleider kan een leerkracht of één van de ouders zijn.

Teams kunnen worden aangemeld tot en met 19 januari bij Jan Wouters, telefoon 0318-416280 of email jtm.wouters@planet.nl

Meer berichten