Foto:

Meeleven in vreugde en verdriet

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Loeki van der Laan aan de beurt.

Naam: Loeki van der Laan.
Geboren: Op 4 mei 1972 in Hertford (Groot-Brittannië). Mijn wieg stond in een oud Engels landhuis, waar mijn ouders klaargestoomd werden voor de zending in Indonesië.
Woonplaats: Sinds 2013 in Bennekom. Eerst tijdelijk met het plan om richting de randstad te gaan, maar Bennekom voelde als thuiskomen. Daarom zijn we gewoon maar gebleven.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Sinds 27 jaar getrouwd met Gerard. Samen met onze twee, nog thuiswonende zoons, wonen wij met veel plezier aan de Seltershof.
Hobby's: Ik doe mijn uiterste best om de donderdagavond vrij te zetten voor de repetities van Het Andere Koor. Zingen ontspant en dirigent Arne Nusselder weet samen met de andere leden er een feestje van te maken. Op dit moment zing ik even niet mee, maar na het sfeerconcert op 9 februari hoop ik weer in te voegen!

Omdat ik in Indonesië ben opgegroeid en met mijn eigen gezin nog vier jaar in Maleisië heb gewoond, verdrijf ik de sombere winterdagen graag met een heerlijk geurende soto (traditionele kippensoep).
Geloof me: dat maakt warm en vrolijk.
Opleiding: Ik heb in Groningen Theologie gestuurd. Daar studeerde ik al aan de HEAO, toen ik bedacht om voor heel iets anders te gaan. De predikantsopleiding heb ik uiteindelijk in Utrecht afgerond.
Huidige beroep: Sinds 2016 ben ik als predikant aan de Brinkstraatkerk verbonden. Daarvoor heb ik vijf jaar als docent missiologie (zendingswerk) aan de CHE gewerkt.
Wat vind je leuk aan dit werk: Dat ik mag meeleven met anderen in vreugde en verdriet en mag delen in wat voor een ander, op zijn of haar geloofsweg inspirerend is. Voor mij is dat de motor onder mijn passie: het uitdragen van de boodschap van het Evangelie op een creatieve en persoonlijke manier.Ik doe dat vanuit de overtuiging dat het woord van God niet iets is van vroeger of de traditie, maar dat de bevrijdende boodschap van het Evangelie ook in de wereld van nu buitengewoon actueel en betekenisvol kan zijn.

Verder actief: Om verbinding te houden met mijn 'vorige' leven en werk, ben ik als vrijwilliger actief voor Kerk in Actie. Ik mag daar uitgezonden medewerkers in Zuidoost Azië begeleiden.

Favoriete club: VV Bennekom: daar spelen (of speelden) onze zoons.
Favoriete krant: Trouw.
Favoriete CD/muziek: Dat is maar net hoe mijn petje staat: van Handel tot Queen.
Favoriete sport: Pilates.
Favoriete vakantieadres: Het liefst warm, avontuurlijk en nooit twee keer precies hetzelfde.
Slecht in: Fileparkeren.
Goed in: Luisteren.
Hekel aan: De vaatmachine uitruimen.
Spijt van of over willen doen: Ach, het leven is er om geleefd te worden. Ervan leren helpt, maar dan weer snel vooruitkijken.
Goede voornemens: Elke maand samen met mijn man erop uit naar een museum, concert of iets anders.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Goed leren diepzeeduiken.
Lelijkste plekje in Bennekom: De snelweg: nuttig, maar niet echt fraai.
Mooiste plekje in Bennekom: Het Bennekomse bos.
Estafettestokje gaat naar: Ben Scherrenburg.
Omdat: Hij is erg betrokken bij het dorp.

Meer berichten