Foto:

Pauw pakt titel bij BSV

Martijn Pauw is bij schaakclub BSV Bennekom herfstkampioen geworden. Pauw kwam in de dertiende (laatste) ronde niet in actie, maar zijn voorsprong op nummer twee, titelverdediger Hotze Tette Hofstra, was met 41 punten voldoende. Rinus van der Molen pakte met grote voorsprong op Dick Brehen de titel in groep B. De titelstrijd bij de Bennekomse schaakclub verloopt dit seizoen over twee competities. De eerste is maandagavond na dertien ronden beëindigd.

BENNEKOM - De tweede competitie start in denksportcentrum De Commanderij op maandag 14 januari. Vanaf 19.50 uur staan de stukken gereed. Niet-leden kunnen dan ook aanschuiven. De eerste maand is die deelname kosteloos.
Is de kampioen dezelfde als van de eerste competitie, dan is hij clubkampioen 2018-2019. Is dat niet zo, dan volgt een beslissingsmatch. De winnaar pakt de titel.

Pauw kon de titel niet ontgaan. Hij was al enkele weken virtueel kampioen. Pauw scoorde in de twaalf gespeelde wedstrijden liefst 10,5 punten. Hofstra speelde zoals de rest van de top acht wedstrijden. Hij scoorde 7,5 punten en liet slechts een halfje liggen.

In deze ronde werd René Bakker aan de zegekar gebonden. Noël Bovens eindigde als derde, Martin Markering als vierde en Martijn Bakker als vijfde. Van der Molen werd zesde en dat is een mooie prestatie. Hij krijgt in de tweede competitie, waarin met schone lei wordt begonnen, de A-status.

SOS-competitie

In de SOS-competitie werd Van der Molen afgelopen maandag door Noël Bovens uit het bekertoernooi geknikkerd. Het viertal speelde in de tweede ronde van de SOS-competitie tegen Rhenen 1. Het werd evenals in de eerste wedstrijd tegen Mook 2-2. Winst was er voor Dick Brehen, remise speelden Joop de Bruin en Albert Smit. Op bord vier kreeg Sjoerd de Rave een nul op het rekest.

Meer berichten