Con Amore heeft 52 enthousiaste leden, waarvan enkele al lid zijn vanaf de oprichting in 1970.
Con Amore heeft 52 enthousiaste leden, waarvan enkele al lid zijn vanaf de oprichting in 1970. (Foto: )

Con Amore: Met Liefde zingen we het dak eraf

Hoe ouder je wordt, hoe meer jubilea je al achter de rug hebt en hoe fanatieker je uitkijkt naar het volgende. Ooit, in 1970, was het Con Amore van nu het Hervormd Gemengd Koor. De 60-er en 70-er jaren van de vorige eeuw kregen het imago van 'vernieuwing'. Het Hervormd Gemengd Koor werd het Christelijk Gemengd Koor Con Amore Bennekom. En nu kijken ze uit naar het 50-jarig jubileum!

BENNEKOM - Het duurt nog even voordat het 2020 is en voor die tijd hopen ze nog een aantal prachtige concerten te geven, te beginnen met het Kerstconcert 2018. Meestal hebben ze hun jaarlijkse concert ergens in het najaar, deze keer zijn ze al in de zomer begonnen kerstliederen te oefenen. Secretaris Glijn Groen en penningmeester Bart van Roekel grinniken als ze ervan vertellen: 'we zaten in korte broek kerstliederen te zingen!'

Ze hebben een programma met vooral Nederlandse kerstliederen, met echte meezingers, zoals Stille Nacht en Ere zij God. Het programma wordt afgesloten met het Hallelujah uit de Messiah van Händel. Jan Monsma is de 'Verteller' die de onderdelen van het programma aan elkaar praat. Velen zullen hem herkennen als één van de zangers tijdens de concerten van het Alexander Consort. Er is ook een aantal gastzangers dat voor dit concert het koor komt versterken. De begeleiding ligt in handen van Jos Teeuw, op het orgel, en Marleen van der Kolk, op piano. Jannie Wichards is de enthousiaste dirigent.

Con Amore is blij met de medewerking van het Blazersensemble van OBK. Dat was onlangs nog te horen in de Oude Kerk, ter gelegenheid van het Moment van Gedenken. Zij speelden ook tijdens de stille tocht over de begraafplaats. Ook deze keer zal het ensemble niet alleen in de kerk optreden, maar ook buiten, als het publiek de Oude Kerk verlaat. Het koor heeft het trouwens druk deze week. Na het optreden op 22 december in de Oude Kerk in Bennekom, gaan ze op 23 december naar Arnhem, waar ze in de Eusebiuskerk bijdragen aan de Kerstsamenzang, met nog twee andere koren.

Glijn Groen en Bart van Roekel vertellen enthousiast over het kerstconcert. Het koor is ook enthousiast, zeggen ze. 'Het dak mag eraf gaan', zeker tijdens de samenzang. Ze hopen op een volle kerk!

Het Kerstconcert van Con Amore vindt plaats op 22 december, vanaf 20.00 uur in de Oude Kerk in Bennekom. De kerk is open om 19,30 uur. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de kosten. Meer informatie: www.conamorebennekom.nl.

Meer berichten