Foto:

Als hulpverlener kan je het verschil maken in iemands leven

Naam: Annie Bootsman – Mons.
Geboren: Op 3 oktober 1946 in Doorwerth.
Woonplaats: Bennekom, sinds 1975.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben getrouwd met Dick. We hebben drie getrouwde kinderen (een dochter en twee zonen) en vijf kleinkinderen.
Hobby's: Lezen, zingen in een koor, wandelen in de natuur en het maken van stadswandelingen, fietsen en tuinieren.
Opleiding: Psychiatrisch verpleegkundige.
Huidige beroep: Sinds twaalf jaar met pensioen. Mijn opleiding heb ik gedaan in het psychiatrisch ziekenhuis Wolfheze. Na een onderbreking, toen de kinderen jong waren, ben ik tot mijn pensioen werkzaam geweest in de toenmalige Breukelderhof als ziekenverzorgende en als avond-nachtverpleegkundige.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het interesseerde mij wat er in het hoofd van mensen gebeurt en waarom zij tot bepaalde keuzes en gedrag komen. Vaak zijn de problemen niet op te lossen, zeker niet bij ouderen, maar je werkt aan een zeker herstel, daar waar dat mogelijk is. Daarbij naast de client staande als gelijke met een luisterend oor. Je leert daarbij zoveel verschillende mensen kennen, waarbij ieder zijn eigen verhaal heeft. Als hulpverlener kan je daarbij het verschil maken in iemands leven.
Verder actief: Als lid van de Brinkstraatkerk ben ik diaken met de nodige neventaken. Tot voor kort medeorganisator van interkerkelijke zangmiddagen voor senioren in de Broek-Akker. Sinds mijn pensionering doe ik elke woensdagmorgen een ontbijtproject, eerst in de Breukelderhof en na de sloop in twee huiskamers op Walraven-Opella, afdeling voor dementerenden. Verder vind ik het fijn om aandacht aan de kleinkinderen te besteden, terwijl ouderen of zieken in mijn verbanden ook mijn aandacht hebben.
Stamcafé: Dat heb ik niet.
Favoriete club: ik zing vanaf de oprichting met heel veel plezier in het koor The Joy in Bennekom.
Favoriete krant: Trouw en de huis-aan-huisbladen.
Favoriete CD/muziek: Koor- en instrumentaal waaronder geestelijke liederen, lichtklassiek en musical.
Favoriete sport: In de zomermaanden iedere morgen vroeg zwemmen in De Vrije Slag en in de wintermaanden een keer per week in een binnenbad. Verder wandelen we zeer regelmatig onder andere klompenpaden en maken mooie fietstochten in Nederland.
Favoriete vakantieadres: Afwissend alle Alpenlanden voor het maken van mooie bergwandelingen, maar om de zoveel tijd een andere, soms zonnige bestemming of een ander continent.
Slecht in: Ik ben altijd slecht geweest in het onthouden van namen.
Goed in: Omzien naar elkaar, er te zijn voor de ander. Geen woorden, maar daden. Dat zeggen mijn verwanten en bekenden.
Hekel aan: Snelheidsovertreders in het verkeer, alsmede mensen, die met hun mobieltje of werk bezig zijn op de snelweg met gevaar voor medeweggebruikers.
Spijt van of over willen doen: Ik kijk met een tevreden gevoel terug.
Goede voornemens: Mij meer toeleggen op de administratieve rompslomp van de huishouding wat ik tot nu toe altijd aan mijn man overgelaten heb.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: In verband met het links rijden en onze leeftijd een georganiseerde busreis maken door Engeland en Schotland.
Lelijkste plekje in Bennekom: Bij het inrijden van Bennekom het industrieterrein De Kaardebol.
Mooiste plekje in Bennekom: Het landgoed Hoekelum, maar ook het Binnenveld.
Estafettestokje gaat naar: Willy de Nooij.
Omdat: Zij medeoprichtster is van ons koor The Joy en hiervoor vanaf het begin een gedreven lid is, dat ontzettend veel werk verricht voor het koor.

Meer berichten