Martijn Pauw voelt zich met zijn mooie stelling kennelijk veilig tegen Teunis Bunt.
Martijn Pauw voelt zich met zijn mooie stelling kennelijk veilig tegen Teunis Bunt. (Foto: )

Martijn Pauw virtueel herfstkampioen bij BSV

Martijn Pauw is door in de 12e ronde van de competitie te winnen van Teunis Bunt virtueel herfstkampioen bij BSV Bennekom. Zijn voorsprong op regerend kampioen Hotze Tette Hofstra, nummer twee, is 57 punten. Dat kan bijna zeker niet meer goed worden gemaakt.

BENNEKOM – Pauw was er veel aan gelegen om de eerste stap naar de titel clubkampioen BSV Bennekom te zetten. En dat hij in bloedvorm is, hielp hem daarbij. Pauw speelde als enige alle twaalf partijen van de eerste helft. En hij scoorde liefst 10,5 punten, een percentage van 87,5 procent. Hofstra scoorde 6,5 punten uit zeven partijen.

Tweede cyclus
Er rest in de eerste cyclus van dertien partijen nog één ronde en wel op 7 januari 2019. Twee weken later start de tweede competitie (cyclus) van dertien partijen. Iedereen start dan weer met een schone lei. Wint Pauw ook de tweede competitie, dan is hij clubkampioen. Er volgt een tweekamp als een andere speler wint. Overigens werd Pauw in juni 2011 al eens clubkampioen bij de Bennekomse schaakclub.

Dat het goed zit met de vorm van Martijn Pauw, bleek uit de partij tegen Teunis Bunt Hij kreeg een mooie drukstelling tegen de zwarte koning. Bunt deed het niet goed en verloor snel, omdat hij mat op g7 over het hoofd zag..

Snelst
Hotze Tette Hofstra offerde een stuk tegen Rinus van der Molen. Dat leverde open lijnen en wat pionnen op plus een koning op de tocht. Dat was te veel voor Van der Molen. Het snelst was Martijn Bakker klaar tegen Chris van Oosterwijk. En dat zowel in tijd als in aantal zetten (12). René Bakker speelde de opening goed tegen Noël Bovens. Hij kreeg een mooie stelling, maar deed het later minder. Bovens bood op het juiste moment remise aan en dat kon Bakker niet afslaan.

In een vlotte partij won Harry Verhoef van Hans van de Weteringh. Hij veroverde eerst een kwaliteit, gaf die terug voor een pion en die marcheerde naar dame. Martin Markering speelde met zwart tegen Jan Wouters het Frans beter dan afgelopen zaterdag. Na wat verwikkelingen verloor Wouters een stuk en dat kwam hij niet meer te boven.

Overige uitslagen
Jelle van den Berg - Sjoerd de Rave 0-1, Gary Dinsbach - Teun Alting 0-1, Hans Gillet – Gerhard Bakker 0-1, Dick Brehen - Sake van der Schaaf 1-0, Joop de Bruin - Jaap van Donkelaar 0-1.

Meer berichten