Dit jaar wordt het Baggerman / Estaete zaalvoetbaltoernooi gespeeld op 24 december en na kerst op 27, 28 en 29 december, zoals altijd in de DVO hal.
Dit jaar wordt het Baggerman / Estaete zaalvoetbaltoernooi gespeeld op 24 december en na kerst op 27, 28 en 29 december, zoals altijd in de DVO hal. (Foto: )

Het grote Baggerman / Estaete zaalvoetbaltoernooi 2018

Door Wout Schotsman

De jeugd van de Voetbalvereniging weet al niet beter: tussen Kerst en Oud en Nieuw kun je niet op skivakantie, want dan is het 4 dagen lang zaalvoetbaltoernooi. Nou ja jeugd… de laatste jaren spelen ook volwassenen mee, maar toch blijft het vooral een kinderfeest. Dit jaar wordt het Baggerman / Estaete zaalvoetbaltoernooi gespeeld op 24 december en na kerst op 27, 28 en 29 december, zoals altijd in de DVO hal.

BENNEKOM - Jillis Baggerman ondersteunt enthousiast allerlei Bennekomse activiteiten, maar die met kinderen met het meeste plezier. Tijdens het Kinderdorp laat hij het treintje rijden bij voorbeeld. Bij het zaalvoetbaltoernooi heeft hij nostalgische gevoelens: ooit speelde hij zelf mee in het Van Wonderen Zaalvoetbaltoernooi. Zo heette het toen nog en het werd gespeeld in de Rijnhal in Arnhem. Dat vergeet hij nooit meer en hij hoopt met dit toernooi veel kinderen ook zo'n onvergetelijke herinnering mee te geven.
Het is dit jaar het 38e toernooi. Al 18 jaar is Hans van der Wal voorzitter. Dit jaar nog…. zijn laatste jaar. Hij is 65 en vindt dat het tijd wordt om met pensioen te gaan. Hij voorspelt zelf dat hij halverwege volgend jaar er al weer spijt van zal hebben, maar vooralsnog houdt hij aan 'met pensioen gaan'. "Maar het team blijft verder gelijk, ik ben de enige die weggaat, probeert hij mij gerust te stellen." Dan wijst hij erop dat de familie Van de Pol een heel stabiele factor is in het kleine organisatieteam Erik van de Pol is er zelfs al langer dan 18 jaar bij! Hans hoopt op een jonge opvolger, die een frisse ideeën meebrengt. Van het 40e toernooi moet sowieso iets bijzonders gemaakt worden!
Jillis bevestigt dat. Dit is zijn 5e jaar als sponsor. Hij heeft dus nu al een kroonjaar, maar ook hij ziet uit naar het 40-ste toernooi. Dat moet echt iets bijzonders worden! De spelers zullen er dit jaar nog niks van merken Op 24 december hebben ze nog een makkie. Dan is om 9.55 uur de opening en strikt om 10.00 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld. Op 27 en 28 december starten de eerste wedstrijden al om 8.30 uur. Zaterdag valt het weer mee: dan beginnen ze pas om 9.00 uur. 's Middags om 17.55 uur is het grote moment¨ de prijsuitreiking! Daarna, het is nu eenmaal niet anders, is de wachttijd een jaar. Dan is het 2019 en wordt het 39e toernooi gespeeld!

Meer berichten