De sloop van het voormalig dagbestedingsgebouw De Luwte is inmiddels in volle gang. (foto: Johan Mulder)
De sloop van het voormalig dagbestedingsgebouw De Luwte is inmiddels in volle gang. (foto: Johan Mulder) (Foto: )

Woonzorgcomplex 'Mooi leven huis' gaat er komen

Door Rini Kreeft

Woonzorgcomplex 'Mooi leven huis' gaat komen aan de Langhoven in Bennekom. Het 'Mooi leven huis' is een woon/zorg complex voor 27 mensen met een ernstige beperking. Het is een initiatief van de Stichting Mooi leven Huis Ede, en wordt door Exploitatie Maatschappij Wekerom BV gerealiseerd. Zorgaanbieder Philadelphia gaat de daadwerkelijke exploitatie regelen.

BENNEKOM – De sloop van de voormalige invulling van het terrein, het gebouw van het voormalig dagbestedingscentrum De Luwte, is inmiddels in volle gang. Dat werd mogelijk omdat op 22 november de aan Wekerom BV verleende omgevingsvergunning onherroepelijk werd. Bouwbedrijf Kreeft uit Ede gaat de nieuwbouw uitvoeren. De startdatum ligt in het voorjaar van 2019. Enkele jaren terug Ede werd de stichting in het leven geroepen door een groep ouders van kinderen, die door hun beperking een intensieve zorgvraag hebben. Er werden in tal van bijeenkomsten met betrokken ouders/verzorgers kernwaarden aangegeven, die het Mooi leven concept vorm moesten geven.

Voorzitter Harry van de Kraats van de Stichting legde begin juli van dit jaar in het Bennekoms Nieuwsblad de achtergrond uit. "Ons motto in het Mooi leven concept is: 'Een leven zoals wij dat zelf ook zouden willen leven'. Een belangrijke pijler is daarbij ook een gelijkwaardige samenwerking tussen ouders/verzorgers, professionele medewerkers en vrijwilligers. Wij zijn heel blij met de locatie en het ontwerp van het huis, omdat dit naar onze mening de invulling van een mooi leven voor de bewoners heel goed mogelijk maakt." Overigens is het een ontwerp van Nourdin Alou en Guus Schampers van Theo Verburg Architecten uit Ede. In eerste instantie kwamen uit de omgeving van de nieuwbouw wat bezwaren tegen het plan. Van de Kraats: " Er is na de vergunningverlening in augustus samen met directeur Dirk-Jan van de Brink van het bouwbedrijf Kreeft met omwonende gesproken over wat aanpassingen. Met name ging dat om de erfafscheiding. Wij kwamen er uit en sinds 22 november is de vergunning onherroepelijk.''

Van de Kraats tipt nog aan dat de Stichting zogeheten bouwstenen aan de man brengt. Daarmee wordt de inrichting gefinancierd. De bouwstenen zijn verkrijgbaar in de winkel van banketbakker Van Woerkom aan de Nassaulaan in Bennekom. Zij kosten 10 euro. ,,Vanaf 50 euro kan er sprake zijn naamsvermelding op of in het gebouw. Hoe we dat doen, moeten we nog bekijken, aldus van de Kraats.

Meer berichten