Hoe romantisch... de zo herkenbare magnoliatakken en daar doorheen de lichtpiramides in het Bart van Elstplantsoen. (foto Eva van Drie)
Hoe romantisch... de zo herkenbare magnoliatakken en daar doorheen de lichtpiramides in het Bart van Elstplantsoen. (foto Eva van Drie) (Foto: )

Romantischer dan ooit. De Bennekomse Dickens Fair 2018

Vuur heeft iets magisch. Romantisch als met z'n tweeën bij knapperend haardvuur. Angstaanjagend als alles vernietigende vuurstorm in Californië. Vanaf het begin van de mensheid was er de wens vuur te kunnen maken en het onder controle te kunnen houden: vuur als warmte en licht. Warmte en licht komen nu inderdaad van gecontroleerd vuur in reusachtige verbrandingscentrales of in onze eigen CV-ketel. Dat geldt ook voor de romantische verlichting van het Bart van Elstplantsoen!

BENNEKOM - Met deze romantische verlichting hoort het Bart van Elstplantsoen er echt helemaal bij. De Dickens Fair houdt niet meer op bij de PLUS Supermarkt van Edwin en Astrid Holtrop. Integendeel: het plantsoen is de huisvesting van de Kerstman! Hij deelt daar kerstmutsen uit en als hij even in zijn zetel zit, dan kun je daar met hem op de foto. Als er dan ook ijsberen rondzwerven, dan hoef je daar niet bang voor te zijn, die willen ook graag op de foto. Daarmee is het niet uit met de verwennerij, want bij La Fontana zijn lollywafels te koop. Nieuw! Vooral laten proberen door de kinderen. Lolly en wafel klinkt allebei goed tenslotte.

Over kinderen gesproken... als je een keer met ze over de Dickens Fair hebt gelopen en je hebt genoten van een glühwein en de kinderen van een warme chocolade melk, dan willen ze ongetwijfeld wel eens wat anders. Dat kan. In het pand tegenover de Oude Kerk, waar vroeger kapsalon Assepoester zat, zitten tijdens de Dickens Fair de dames van Berbar. In een goed half uurtje maken ze samen kerstlichtjes of bloembakjes. Voor maar 2 euro brengen de kinderen hun werk trots mee naar huis!

In de loop van de vrijdagmiddag en de zaterdag zijn er zo'n 40 optredens van koren. In de muziektent op het Van Slootenplein natuurlijk en in de tent tegenover de PLUS en iets meer verstopt in de Oude Kerk. Weten welk koor waar en wanneer optreedt...
kijk op de website van de Dickens Fair. Vergeten thuis op de website te kijken? Even de QR-code scannen die op veel plaatsen in het dorp hangt en je vindt het programma op je telefoon. Van de Dickens Fair naar het romantisch knapperend haardvuur thuis? Toch eerst nog maar even kijken op het nu helverlichte Van Slootenplein, met die enorme lichtmast met de drie lampen en zelfs met spotjes onder de banken. Geweldig! Dan gauw oliebollen halen bij de Oudhollandse oliebollenkraam, terwijl er een koor kerstliedjes zingt in de muziektent… Ook al zo romantisch!

Meer berichten