Foto:

1e Kerstdag: Kerstinloop in De Brink

Door Wout Schotsman

De deur staat voor iedereen open

Ons bescheiden dorp Bennekom kan zich meten met steden als Assen en Deventer: Bennekom heeft ook een Brink. Nou ja, onze Brink is wel een beetje anders. In Assen is De Brink een centrale groene ruimte in de binnenstad. Daaraan kun je nog zien dat Assen ontstond als een esdorp rond de brink. In Deventer is De Brink het grote plein in de oude binnenstad van Deventer. In Bennekom is De Brink een zalencentrum, dat graag functioneert als een dorpsplein waar de inwoners van Bennekom elkaar ontmoeten als er wat te doen is. Op 1e Kerstdag is het de moeite waard in Bennekom naar De Brink te gaan.

BENNEKOM - De periode van Kerst tot Nieuwjaar heeft twee gezichten. November en december zijn altijd drukke maanden. Sinterklaas, Kerstmarkten en de voorbereidingen voor Kerst... en allerlei werk moet dit jaar nog even klaar om in januari 'schoon' te kunnen beginnen. Wel nog even de balans opmaken en nog even kritisch kijken of we van energieleverancier en zorgverzekeraar moeten veranderen. Maar dan is er soms plotseling rust. Niks te doen. Er komt zelfs geen dagblad door de bus. Kunnen we die rust wel aan?

Voor anderen is juist de Kerst een drukke tijd. Familiediners. Familiebezoek. Natuurlijk nog even naar ouders en/of grootouders. Wanneer komen de kinderen? Dagen vol spanning en stress! Voor sommigen moeten de kerstdagen helemaal vol gepland zijn met 'gezelligheid'. Daarna meteen de voorbereidingen voor Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag. En dan uitgeput het nieuwe jaar beginnen...

Het kan ook: gezellig én ontspannen! Van 10 tot 18 uur is De Brink open voor iedereen die samen met anderen Kerst wil vieren. Er wordt feestelijk gestart met koffie/thee/limonade en gebak en wat later een lunch. Gezellig met elkaar kletsen? Kan! Luisteren naar een Kerstverhaal? Kan! Genieten van een orgelspel en kerstliederen? Kan! Samen aan de slag met Hollandse gezelschapsspelletjes? Kan! En natuurlijk is er een gezamenlijke maaltijd, in de vorm van een koud/warm buffet. Mee eten? Kan! Het buffet wordt rond 16.00 uur geopend. Wel even voor 15 december aanmelden door te mailen naar kerstinloop.bennekom@gmail.com. Als de organisatie weet hoeveel bezoekers er komen, wordt er genoeg ingekocht! Maar wie niet kan mailen, is evenzogoed van harte welkom. De naam zegt het al: Kerstinloop. De deur staat dus altijd open.

Vorig jaar kwamen er zo'n 100 mensen. Maar liefst 60 mensen maakten gebruik van het buffet. In 2018 graag nog meer bezoekers! De organisatie is in handen van de hervormde en gereformeerde diaconie. Weer een mooie samenwerking! Natuurlijk zijn kerkleden welkom, maar benadrukt wordt dat de deur open staat voor iedereen. Alles is gratis. Van bezoekers die zich dat kunnen permitteren wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden