Foto:

Dorps(p)raad

In de lente merk ik ieder jaar weer dat ik meer buiten kom en meer contact heb met mijn buren en geniet van het licht en warmte. Nu is het winter en ben ik vooral binnen waar we de feestdagen vieren. Deze dagen zijn niet voor iedereen feest. We hopen dat we in deze column wat inspiratie en energie kunnen geven.

Tot onze vreugde hoorden we als Dorpsraad van allemaal leuke initiatieven in Bennekom; kijk hiervoor op onze Facebookpagina. Zo kan je via Malkander een gast uitnodigen voor je kerstdiner. Malkander zal matchen. Aanmelden kan via info@malkander-ede.nl. Op 1e kerstdag is er in de Brink een kerstinloop. Iedereen, jong en oud, is vanaf 10.00 uur welkom om langs te komen. Er is koffie en/of thee en gebak en later een lunch. Om 16.00 uur is er een buffet, waarvoor je je via kerstinloop.bennekom@gmail.com kunt aanmelden.

Ik wens namens de Dorpsraad iedereen prettige feestdagen toe!

Op donderdag 13 december is er van 17.00 tot 20.00 uur een kerstproefavond bij de PLUS. Dan kan je je aanmelden voor de Bezoek- en Opvangservice. Dit gemeentelijke initiatief matcht mensen die op bezoek kunnen of wel bezoek willen ontvangen. Iedereen kan een beroep doen op deze service. Aanmelden kan bij Josien Roelofsen 06-45042309 of via vrijwilligers@opella.nl. Afgelopen vrijdag was er een leuke vrijwilligersbijeenkomst bij Vossenhol Sisa. Aanmelden als vrijwilliger kan je daar op de locatie. Dit weekend is ook weer de Dickensfair, waar we uitkijken naar de heerlijke muziek en fijne sfeer.

We hopen dat zich veel Bennekomers aanmelden voor en meedoen aan deze initiatieven. Al doet er maar één persoon extra mee aan een van de initiatieven, dan is onze missie al geslaagd. Hoe mooi zou het zijn als het een echt Bennekomse traditie wordt om op deze dagen kennis te maken met dorpsgenoten die daarvoor nog vreemden waren. Ik wens namens de Dorpsraad iedereen prettige feestdagen toe!

Meer berichten