Martijn Bakker (links) trad aan tegen oom René Bakker en won.
Martijn Bakker (links) trad aan tegen oom René Bakker en won. (Foto: )

Weer nederlaag voor regioteam Bennekomse Schaakvereniging

Landelijk gaat het voor het eerste team van de Bennekomse Schaakvereniging oftewel BSV Bennekom van een leien dakje. Echter gaat het in de regionale competitie heel wat moeizamer: het team staat in de hoofdklasse C onderaan. Maandag werd met 5-3 verloren van het eerste team van De Elster Toren.

BENNEKOM - Tegen de schakers uit Elst zat er net geen goed resultaat in. Teunis Bunt kon niet winnen en haalde remise. Noel Bovens moest het hoofd buigen, evenals Chris van Oosterwijk. Benno van der Veen behaalde een mooie zege, maar Gary Dinsbach moest met remise genoegen nemen. Ed de Beule verloor op tijd, maar Harry Verhoef zegevierde. Kopman Hotze Tette Hofstra kwam niet verder dan remise.

Interne
Meest in het oog springende paring van deze maandagavond was het duel tussen twee telgen van de familie Bakker. Martijn was na vele omzwervingen over de wereld van India tot San Francisco weer in De Commanderij neergestreken en mocht gelijk tegen oom René. Hoewel de partij niet heel lang duurde, beet die laatste met zwart toch stevig van zich af. Door een fout plan ontstonden echter zwaktes en daar maakte Martijn vlot gebruik van.

Koploper Martijn Pauw trof Hans van de Weteringh en speelde een voortreffelijke opening. Hij won de ene na de andere pion en leek vlot te winnen. Toen Van de Weteringh wat tegen begon te sputteren, moest Pauw nog even werken. De partij om de derde plek werd door Martin Markering moeizaam gewonnen tegen Rinus van der Molen. Er kwam een minimaal gelijke stelling voor Markering. Toen wit nog een zwakke pion op h3 voor zichzelf creëerde, riep hij het noodlot over zich af. Een wanhoop offer van de kwaliteit hielp Van der Molen niet meer.

Torens
Albert Smit won in een aanval en offer partij van Jelle van den Berg. Teun Alting had aanval via de d-lijn met verdubbelde toren. Hans Gillet probeerde nog wat tegenaanval te creëren, maar de aanval van Alting was te sterk. Sjoerd de Rave en Dick Brehen deden elkaar niet heel veel pijn en in het eindspel werd de vrede getekend. Jan Wouters blijft in de stijl van de oude meesters spelen en wederom waren twee mooie torens op de d- en e-lijn de basis voor de overwinning. Dit keer tegen Sake van der Schaaf.

Meer berichten