Jeugdspeler Quincy Veenhof ontpopt zich als volwaardige basisspeler en schoot zaterdag twee keer raak. (foto: gertbudding.nl)
Jeugdspeler Quincy Veenhof ontpopt zich als volwaardige basisspeler en schoot zaterdag twee keer raak. (foto: gertbudding.nl)

VV Bennekom wint opnieuw

Door Gert Budding

Met zijn slungelachtige postuur doorkliefde Quincy Veenhof met de bal aan de voet gelijmd zaterdag diverse keren de achterhoede van Go Ahead Kampen. De jeugdige speler maakte de laatste twee doelpunten voor Bennekom dat won met 3-1.

BENNEKOM - Na zeven minuten spelen veerde de aanhang van Bennekom al massaal op. Jeffrey Rutten werd keurig in stelling gebracht door clubtopscorer Fabian Mösle en schoot van respectabele afstand in de touwen. Met de eclatante overwinning is Bennekom een geduchte kanshebber voor de titel in de zaterdag eerste klasse D. De ploeg van oefenmeester Arnold Brehler volgt koploper NSC Nijkerk keurig op één punt. SDV Barneveld heeft voorlopig afgehaakt en staat zes punten achter op Bennekom. Het team van Brehler nam geen afwachtende houding aan en zette ook zaterdag de tegenstander met de overrompelende speelwijze onder druk wat resulteerde in die vroege treffer. De eerste klap is een daalder waard, is de overtuiging van Brehler die van Bennekom een puur aanvallende ploeg heeft gemaakt met fris spel. Toch herstelde Go Ahead Kampen zich prima, maar kon Bennekom doelman Christiaan de Haan amper verlegen maken. De inzetten op het doel waren vooralsnog van te laag niveau. Ook laatste man Just Berends acteerde voorbeeldig en was nagenoeg bij alle aanvallen betrokken met prima passes. Hij zocht ook vaak de middenlijn op wat resulteerde in een overtal situatie op het middenveld. Precies zeven minuten na rust, weer een fel openingsoffensief, kwam Quincy Veenhof weer in beeld. Hij verschalkte de defensie van Go Ahead en schoot onberispelijk in: 2-0. De jeugdige speler kwam in een flow, hij was niet meer te stoppen en doorboorde tamelijk simpel de vijandelijke defensie en schoot opnieuw zuiver in: 3-0. Niet veel later maakte Go Ahead 3-1.

Meer berichten