Het 'gewone volk' komt in 2018 ongetwijfeld weer massaal naar de Dickens Fair. Hier en daar iemand die net is weggelopen uit Christmas Carol.
Het 'gewone volk' komt in 2018 ongetwijfeld weer massaal naar de Dickens Fair. Hier en daar iemand die net is weggelopen uit Christmas Carol. (Foto: )

Dickens Fair in de digitale wereld

Door Wout Schotsman

Als er iets gezellig traditioneel is, dan is het wel de Dickens Fair. Dat is ongetwijfeld de reden waarom we op 14 en 15 december met z'n allen massaal naar het centrum van ons dorp gaan, om heen en weer te wandelen tussen het Van Slootenplein en het Bart van Elstplantsoen. Nou ja, wandelen... het zal wel meer kuieren zijn en veel stilstaan om te kletsen met bekenden. Of met elkaar hangen rond de statafels of staan rond de hangtafels onder de afdakjes, de 'praatplekken'. Maar de organisatie van de Dickens Fair heeft dit jaar ook minder traditionele verrassingen!

BENNEKOM - Natuurlijk zijn er de ruim 80 kramen met snuisterijen en vooral ook veel versnaperingen en uiteraard zijn er weer 40 optredens van allerlei koren. Maar dit jaar houdt de Dickens Fair niet op bij de PLUS Supermarkt. Het hele Bart van Elstplantsoen is er bij getrokken. De moderne feestverlichting staat er al. Zo kunnen we al vast wennen aan de sfeer. Op 14 en 15 december is er, bij het monument, een 'Schaatspodium voor Kids'. Een lekker winters idee: schaatsen in het Bart van Elstplantsoen, terwijl La Fontana voor een echte Koek- en Zopie zorgt.

De Kerstman houdt daar dan audiëntie vanaf zijn troon. Zoals altijd mag wie dat wil met de Kerstman op de foto. Op zaterdagmiddag is er schminken in het Bart van Elstplantsoen, voor wie vermomd het dorp in wil.

Aan de andere kant van het dorp brandt dan de nieuwe pleinverlichting. (Dat is beloofd door de gemeente!) In de muziektent zijn er steeds weer optredens van de koren en er tegenover is de oudhollandse oliebollenkraam. Dat hoort ook bij deze tijd van het jaar. Dit jaar is er ook koffie en thee te koop op het plein.

Teruglopend naar het Bart van Elstplantsoen vinden we bij Bruna een (deels) levende kerststal. Er zijn uiteraard schapen in de kerststal. Jozef, Maria en het Kindeke hebben zich teruggetrokken in de etalage van Bruna. Lekker warm...

Wat verderop is ineens het voormalige Assepoesterpand weer in gebruik. De feestdames van Berbar weten hoe ze een kinderfeestje moeten maken. Dat doen ze deze keer door met kinderen te gaan knutselen. Daar vragen ze overigens wel een bescheiden bijdrage voor.

Tegenover de PLUS Supermarkt staat de PLUS-tent. Dat is een van de locaties waar koren optreden Wil je weten welk koor waar en wanneer optreedt? Even de QR-code scannen die op veel plaatsen hangt en je kunt het zien op je mobiele telefoon. Als een koor opgetreden heeft, verdwijnt onmiddellijk het bericht van de site!

Wie nu al wil weten welke optredens er zijn, kan dat vinden op de geheel vernieuwde website.

www.dickensfairbennekom.nl

Meer berichten