Chris van Oosterwijk verraste zijn opponent Gary Dinsbach met mat
Chris van Oosterwijk verraste zijn opponent Gary Dinsbach met mat (Foto: )

Opnieuw punten verlies Hofstra bij BSV

In de tiende ronde van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom vielen binnen twee uur wat opvallende beslissingen. Grootste verrassing was het puntverlies van Hotze Tette Hofstra tegen de in vorm zijnde Hans van de Weteringh. Koploper Martijn Pauw profiteerde door te winnen van René Bakker.

BENNEKOM – Al snel viel maandagavond de eerste verrassing te noteren. Hotze Tette Hofstra greep mis in de opening en kwam een pion achter met hele slechte stelling. Tegenstander Hans van de Weteringh koos voor herhaling van zetten, hetgeen Hofstra met goed fatsoen niet uit de weg kon gaan. Remise dus.

Slachtoffers
Binnen twee uur spelen vielen er meer slachtoffers. Teunis Bunt had een pion geofferd voor zeer actief spel tegen Harry Verhoef. Hij had beter kunnen verdedigen, want zoals het ging liet hij door een truc de dame binnenkomen. Echter sowieso waren denkelijk de beste kansen voor Bunt geweest. Gerard Bakker speelde het Koningsgambiet tegen Joop de Bruin en dat ging van een leien dakje.

Jan Wouters deed het als de klassieke meesters: torens op de d- en e-lijn en de rest van de stukken richting de koning van Dick Brehen ontwikkelen. Geen houden aan voor Brehen. Garry Dinsbach leek aanval te hebben tegen Chris van Oosterwijk, maar die was handiger. Ineens was het mat. Teun Alting won regelmatig van Sjoerd de Rave en ook Benno van der Veen was snel klaar tegen Jaap van Donkelaar.

Tegenaanval
Martin Markering en Noël Bovens speelde een partij waarin het eerst de witte kant op leek te gaan. Markering ruilde eens de loper tegen het paard op f6 en kreeg mooie posities. Bovens moest in armoeden zijn mooie zwarte loper opgeven, Markering leek door te drukken. Tot de tegenaanval. En na wat verwikkelingen maakte Bovens het prachtig af.

En dan was de partij was Martijn Pauw tegen René Bakker. Deze speelde opening en middenspel actief en had zeker een half punt verdiend. Paauw wilde echter profiteren van de halve misstap van Hofstra en ging onverdroten met enig risico door. Bakker deed het denkelijk iets te passief en uiteindelijk trok Pauw toch aan het langste eind.

Contact
BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.50 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden elk moment worden ingepast. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur

Inlichtingen zie www.bennekomsesv.nl

Meer berichten