Foto:

Bennekoms Oktoberfeest ook in 2019

Door Wout Schotsman

Wat zou Bennekom toch hebben dat zoveel mensen bereid zijn zich voor het dorp in te spannen? Grote verenigingen, enthousiaste middenstanders, heel veel evenementen... Binnen enkele jaren 3 nieuwe evenementen, waarvan er twee bezig zijn een traditie te worden: Lekker Bennekoms en het Bennekomse Oktoberfeest!

BENNEKOM - Oh... dat wist u natuurlijk niet. Vorige week dinsdag werd met sponsoren en andere betrokkenen nagepraat over het Bennekomse Oktoberfeest versie 2018. Officieel heet dat evaluatie. De powerpointpresentatie van Gilbert Meurs was al zo overtuigend, dat er alleen maar applaus was. Toen deed Astrid Holtrop ook nog de mededeling dat de PLUS het feest geadopteerd heeft en dat het de bedoeling is in 2019 het feest nog succesvoller te maken. Dat was het moment waarop het applaus zo ongeveer het dak van De Brasserie optilde.

Natuurlijk, het was in zekere zin 'een applausje voor jezelf', maar daar was ook alle reden voor. Het begon allemaal met het dorpsfeest '70 jaar Bevrijding'. Dat kreeg een vervolg in Lekker Bennekoms en een goed jaar geleden kropen initiatiefnemers Gilbert Meurs en Berto van den Born opnieuw bij elkaar en dat leidde tot BOF, het Bennekomse Oktober Feest.

De eerste keer is altijd de moeilijkste. Dan zijn er altijd allerlei hobbels te overwinnen. Zo was de vraag welke ruimte in Bennekom omgetoverd kan worden tot een evenementenhal. In Landgoed Kinderdorp heeft Bennekom een perfect ingericht evenemententerrein, compleet met alle nodige voorzieningen, maar om in oktober te gokken op een openlucht feest... De DVO-hal bleek de oplossing toen bleek dat er geïnvesteerd kon worden in een evenementenvloer om de sportvloer te beschermen. Die basis voor 2019 is er al vast. Astrid en Edwin Holtrop hebben zich verzekerd van ondersteuning door Gilbert Meurs en Berto van den Born. Dat kost voor de rest van hun leven gratis toegang en gratis bier, maar ach...

Astrid was ook blij dat het resultaat van het feest ook financieel een succes was. Het overschot was ongeveer 4.000 euro en dat werd een gift van 2000 euro, zowel voor de Stichting Fietsmaatjes als voor de Stichting Muziektent. Voorzitter Tjitze Smit liet weten dat de stichting spaart voor een derde duofiets in Bennekom. Deze gift komt dus erg goed uit. Koos van Boven vertelde dat de Muziektent wel gebouwd is, maar nog niet helemaal betaald. De 2000 euro gaat deels naar aflossen en deels naar organisatie van evenementen. Terloops vertelde hij dat de gemeente nieuwe verlichting voor het Van Slootenplein zal plaatsen. Wat gebeuren er in Bennekom toch veel leuke dingen! En zelfs de gemeente doet mee.

Edwin en Astrid Holtrop lieten weten dat BOF 2019 plaatsvindt op 11 en 12 oktober. "Maar alleen als jullie weer meedoen!" riep Astrid. "Alles door en voor Bennekom!" voegde Edwin eraan toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden