Bouwbedrijf Kelderman ondersteunt de Bennekomse schaatster en skeelerster (17) Marit van Beijnum om haar Olympische dromen te realiseren. (foto: John Voermans)
Bouwbedrijf Kelderman ondersteunt de Bennekomse schaatster en skeelerster (17) Marit van Beijnum om haar Olympische dromen te realiseren. (foto: John Voermans) (Foto: John Voermans)

Kelderman bouwt mee aan droom Marit

Het Edese bedrijf Kelderman Bouw ondersteunt de Bennekomse schaatster en skeelerster (17) Marit van Beijnum om haar Olympische dromen te realiseren. Zij tekenden deze week een sponsorcontract. Marit deed in oktober al mee aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires bij het onderdeel inline skaten.

BENNEKOM - "Een prachtige ervaring die naar meer smaakt", omschrijft Marit dit avontuur. Zowel bij het schaatsen als bij het inline skaten wil ze proberen om ooit een medaille te halen. "Skeeleren is nog geen olympische sport, maar wordt dat misschien in 2024 (Parijs). Als schaatster hoop ik in 2022 als sprintster mee te doen bij de Olympische Spelen in Peking", vertelt de ambitieuze Bennekomse.

Hans Koopman, algemeen directeur van Kelderman Groep, werd al lang geleden geraakt door de gedrevenheid van deze sporter: "Ik ken Marit al toen zij een jaar of tien was

vanuit de Edese IJsvereniging waarvan wij hoofdsponsor zijn. Ze trainde vaak samen met mijn dochter Fleur en ik ben haar altijd blijven volgen. Ze laat alles voor de sport, beleeft er enorm veel plezier aan en boekt enorme progressie."

Koopman is dan ook blij met de samenwerking: "Als bedrijf investeren we in sport, omdat het verbroedert en goed is voor de gezondheid. Daarom hebben we jarenlang geïnvesteerd in schaatster Anice Das, die uiteindelijk als sprintster de Olympische Spelen wist te halen en hebben we net een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Edese Kimberley Bos. Het is mooi dat wij als bedrijf een steentje kunnen bijdragen om ambities van jonge sporters te verwezenlijken."

Voor Marit is de financiële steun zeer welkom: "Schaatsen en skeeleren zijn dure sporten. We moeten veel reizen en natuurlijk hebben we ook goed materiaal nodig om nog beter te presteren. Deze steun draagt eraan bij dat ik me geen zorgen hoef te maken over de financiën en me volledig kan concentreren op het sporten."

Meer berichten