Rechts het winnende koppel  Michael Isa (speelt tegen jeugdleider Jan Wouters) en Hans van de Weteringh (speelt tegen Maxim Huirne). (foto: Rinus van der Molen)
Rechts het winnende koppel Michael Isa (speelt tegen jeugdleider Jan Wouters) en Hans van de Weteringh (speelt tegen Maxim Huirne). (foto: Rinus van der Molen) (Foto: )

Jong en oud vermaakt zich bij schaakavond BSV Bennekom

Door Teunis Bunt

Het begint een traditie te worden bij de Bennekomse Schaakvereniging: de gezamenlijke schaakavond voor junioren en senioren. De ouderen komen wat eerder op zo'n avond en de jongeren blijven wat langer. Aan het begin van de avond worden de gemengde tweetallen samengesteld, die zich tooien met fantasierijke namen als 'De Dames' en 'Snelle Cheeta's'.

BENNEKOM - In de gewone partijen legt de jeugd het vaak af tegen de geroutineerde ouderen, maar in spelvarianten als doorgeefschaak, blijken de jongeren flexibeler. Ook in snelschaak weten ze menige oudere speler te verschalken. En vooral als de leider van de avond, Hotze Tette Hofstra, de jongeren ook nog eens tijdvoordeel geeft. Een scalp van een senior levert trouwens ook meer punten op dan die van een junior.

Iedereen amuseerde zich op deze avond. Het schaakplezier stond dan ook voorop, maar er werd daarnaast flink gestreden. Kreten van victorie en afschuw klonken soms door de zaal en er werd ook veel gelachen. Schaken blijkt heel goed te zijn voor je humeur.

Aan het eind werden de prijzen uitgereikt. Jeugdleider Jan Wouters hing persoonlijk de bronzen, zilveren en gouden medailles om bij degenen, die bij alle schaakdisciplines de meeste punten hadden vergaard.

Het podium zag er als volgt uit: 1. Kingstalkers (Michael Isa/Hans van de Weteringh) 11 punt; 2. The Unbeatable Bitterballen (Arnold Lucerath/Noël Bovens) 7,5 punt; 3. The Ladykillers (Stan de Bruin/Sjoerd de Rave) 6,5 punt.

Het was overigens de eerste keer dat een duo, waarin jeugdspeler Stan de Bruin deel van uitmaakte, geen kampioen werd. De jongste spelers gingen na de prijsuitreiking tevreden naar huis. Enkele oudere jeugdspelers bleven nog lang door vluggeren met een aantal senioren. De avond was duidelijk een succes. En dat werd onderstreept door het luidruchtige vluggeren als slot.

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.50 uur aanwezig zijn.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal.

Meer berichten