Voor de Brinkstraatkerk staan deelnemers die de vlag met de tekst: 'wij luiden de noodklok voor het klimaat' dragen
Voor de Brinkstraatkerk staan deelnemers die de vlag met de tekst: 'wij luiden de noodklok voor het klimaat' dragen (Foto: Cor Schaap)

Bennekomse kerken luiden de noodklok

Vier kerken in Bennekom, de Brinkstraatkerk, Oude of Sint Alexanderkerk, Maria Virgo Regina RK kerk en De Ontmoeting luiden op zaterdag 1 december van 11.58 tot 12.00 de noodklok: Niet alleen in Bennekom, maar vanaf vele honderden kerken en torens, over geheel Nederland verspreid, zullen de noodklokken beieren.

BENNEKOM - Hiermee wordt de urgentie onderstreept om gevaarlijke klimaatverandering als gevolg van menselijk gedrag te voorkomen. Greenpeace heeft het initiatief genomen om aan de vooravond van de internationale klimaattop, die begin december in Polen (COP24) plaatsvindt, aan de bel te trekken. Met het luiden van de noodklokken wordt aandacht gevraagt van zowel politieke leiders als burgers om vaart te maken met de overgang naar een meer duurzame samenleving. Het is nog niet te laat. Als u op zaterdag 1 december om 11.58 uur de noodklokken van vier kerken in het Bennekomse centrum hoort luiden, ben u gewaarschuwd.

Voor meer informatie, zie de website.

www.kms-bennekom.nl

Meer berichten