Foto:

Dorps(p)raad

We hebben van een heerlijke nazomer genoten. Toen ik met mijn familie door de bossen van Bennekom rende in de herfstvakantie, zagen we heel leuke en mooie kunstwerken. Woest & Bijster lijkt al een begrip na een mooie tweede editie. En ook de Winterfair op Hoekelum was weer een succes. De herfst lijkt nu dan toch aangebroken. Sinterklaas is weer in het land met een heel leuke intocht in Bennekom met dank aan de ondernemersvereniging.

Als bestuur zijn wij veel in gesprek over de rol van de dorpsraad. Wij delen deze discussie graag in onze column. Ons doel is dat de raad en gemeente goede, breed gedragen besluiten nemen. Wij zorgen ervoor dat de gemeente de input van belanghebbenden meeweegt in de besluitvorming, bewaken het proces, de afspraken en geven advies.

Woest & Bijster lijkt al een begrip na een mooie tweede editie

Afgelopen maand hebben wij bijvoorbeeld gesproken over het dorpscentrum met Wethouder Willemien Vreugdenhil, retailambtenaar Duncan, een aantal ondernemers en de ondernemersvereniging. Er is afgesproken om een plan voor het centrum te maken. Daarnaast hebben wij gesproken met het wijkteam over de gebiedsvisie en over 'Vraagt U Maar'. Wij willen 'Vraagt U Maar' namelijk beter op de kaart zetten.

We hebben een goed gesprek gehad met Wethouder Lex Hoefsloot over de rol van de dorpsraad en met Wethouder Hester Veltman hebben we afgesproken dat ze ons beter betrekt bij de wijze waarop de zorg in Ede goed georganiseerd wordt voor de Bennekommers. Wethouder Peter de Pater heeft ons bijgepraat over de Parklaan. Ook spraken wij hem bij de informatiebijeenkomsten over de nieuwe fietsroute, waar vierhonderd mensen belangstelling hebben getoond en hun inbreng hebben gegeven! Ook zijn we nog in gesprek met de gemeente over het type woningen dat Bennekom nodig heeft, over het sluipverkeer en het maken van een integraal verkeersplan.

Meer berichten