Gerrit Geels en Ada Elings-Geels bij de afdeling Cooking@Home.
Gerrit Geels en Ada Elings-Geels bij de afdeling Cooking@Home. (Foto: Rick Praamstra)

Geels trakteert op kortingsacties

Woonwarenhuis Geels in Bennekom bestaat al 61 jaar, maar blijft zich innoveren. In 2017 werd een webshop opgezet die continu uitbreidt met aanbod en functies. Op 23 en 24 november pakt Geels op de website én in de fysieke winkel uit met flinke kortingen tijdens 'Black Friday'.

BENNEKOM - Geels is uniek in de regio; de winkel heeft een uniek aanbod van alles wat met wonen te maken heeft. De winkel heeft vijf speciaalzaken onder één dak: Baderie voor alles in de badkamer tot aan installatie toe. Mede-eigenaar Gerrit Geels: "Wij verzorgen een compleet ingerichte badkamer. We komen de oude badkamer slopen en we gaan pas weg als we een eigentijdse badkamer afleveren. We maken een ontwerp in 3D, zodat klanten een helder idee krijgen hoe de badkamer eruit komt te zien. We zijn op dit moment met zes badkamers tegelijk bezig."

Formido is de specialist voor de doe-het-zelver. Van laminaatvloeren tot verf, van schroefjes tot sanitair vind je bij Geels. Willen klanten iets meer exclusiviteit dan is Colors@Home de winkel. Ada Elings-Geels, de andere eigenaar van het woonwarenhuis geeft aan dat Geels ook hier alles tot in de puntjes verzorgt: "Op de afdeling is er een interieuradviseur die de klant van advies voorziet. De vloeren leggen we ook en als er bij ons raamdecoratie wordt gekocht kunnen we deze ook ophangen."

Bennekomse woonwarenhuis trapt feestmaand af met flinke kortingen op 'Black Friday'

Dan is er is nog Cooking@Home waar consumenten terecht kunnen voor alles in de keuken. Denk aan pannen, servies, glaswerk en koffiemachines. Het is dé grootste kookwinkel van de regio. De seizoensafdeling op de eerste etage is nu klaar voor Kerst. De unieke combinatie van al deze speciaalzaken zorgt dat het warenhuis niet enkel Bennekomse klanten dient, maar ook dat veel klanten van buiten Bennekom Geels vinden.

De webshop zorgt er zelfs voor dat Geels door heel Nederland en België zijn waar verkoopt. De website www.geelswoonwarenhuis.nl is sinds september 2017 geprofessionaliseerd en een succesverhaal. Daar heeft de Bennekomse familiezaak dan ook veel inzet in gestopt, vertelt Gerrit. "We hebben eerst gedegen onderzoek gedaan en zijn niet over één nacht ijs gegaan. De aanpassing van de ICT heeft tijd en geld gekost."

Er zijn medewerkers die zich enkel bezighouden met de webshop. Fysieke winkel en webshop zijn geïntegreerd. Dat betekent dat vrijwel alles wat aangeboden wordt op de website ook in de fysieke winkel staat. Voordat je iets bestelt online kan je dus eerst het artikel zelf bewonderen of juist andersom: de webshop is ook een showroom waardoor je thuis eerst goed kan rondkijken. Geels geeft de optie om producten thuis af te leveren, maar het is ook mogelijk om het in de winkel op te halen.

Service

Een groot voordeel van de combinatie webshop-fysieke winkel is dat klanten bij vragen of als er iets mis is met het product niet een anonieme klantenservice hoeven te bellen, verduidelijkt Gerrit. "Als je ons belt, krijgt je gewoon iemand van de winkel aan de lijn die verstand heeft van het artikel. En als je bijvoorbeeld een espressomachine bij ons koopt, maar er iets mis mee, kan je het gewoon onder de arm naar ons terugbrengen en kunnen wij snel service verlenen." De website heeft het Thuiswinkel Waarborg waardoor bezoekers er zeker van mogen zijn dat zowel de veiligheid van de site als de verkoopvoorwaarden uitstekend geregeld zijn.

Korting

De website en de fysieke winkel pakken op vrijdagavond 23 november uit tijdens 'Black Friday'. Op deze uit Amerika overgewaaide dag biedt Geels van 18.00 tot 21.00 uur 25% korting op bijna het gehele assortiment, enkel huishoudelijke apparaten zijn uitgezonderd. Geels trekt de kortingsacties door naar het weekend. Op 24 november en 25 november (enkel online omdat de winkel gesloten is op zondag) krijgen klanten 20% korting op een artikel naar keuze (huishoudelijke apparaten uitgezonderd).

Gezellig

Black Friday is het voorprogramma van de feestelijke decembermaand met Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw. Een periode waar Ada en Gerrit naar uitkijken. Ada: "Het is heel leuk. Er zijn veel activiteiten in het dorp en dat is gewoon gezellig." Gerrit: "Het zijn voor ons de drukste weken van het jaar. De allerdrukste periode is tussen Kerst en Nieuwjaar. Bijna iedereen is dan vrij en gaan dan ook gewoon winkelen als tijdverdrijf. Iedereen kletst dan met elkaar."

Geels is al 61 jaar een familiebedrijf. Gerrit en Ada zijn broer en zus en opvolgers van hun ouders. Ze vormen een sterk op elkaar ingespeeld tandem. Ada: "Ik vind het heel prettig om met mijn broer samen te werken. De taken zijn goed verdeeld. Gerrit werkt meer achter de schermen en ik meer op de werkvloer. Dit verloopt prima; we hebben nergens woorden om. Gerrit: "Ik ben sterk op bepaalde dingen en Ada is juist weer beter in andere zaken. Het is leuk dat je op deze manier kunt samenwerken."

Ontmoeting

Geels is al decennia een begrip in Bennekom en omstreken. "Dat zijn we geworden door onze klanten", zegt Gerrit vastberaden. "We hebben echt trouwe klanten die al heel lang naar onze winkel komen. Zij vormen de basis van Geels; dankzij die klanten bestaan we al meer dan zestig jaar. De mensen hier zijn vriendelijk. Mijn vrouw werkt hier vier dagen in de week achter de kassa en kent zoveel mensen. Zij maken hier een praatje en dat is heel leuk. Geels is meer dan een winkel; het is ook een ontmoetingsplaats."

Geels Woonwarenhuis

Kerkhoflaan 17-19

0318-414500

www.geelswoonwarenhuis.nl

Meer berichten