Foto:

Martijn Pauw blijft op kop bij BSV

De verschillen in de top van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom blijven ook na de negende ronde gering. Martijn Pauw leidt met veertig punten voorsprong op de niet spelende Hotze Tette Hofstra. En Rinus van de Molen prijkt nog op de derde plaats.

BENNEKOM – Verschuivingen wel net onder de top. Zo klom Hans van de Weteringh naar plek zes en Noël Bovens naar de zevende plaats. Een fikse sprong maakte Teunis Bunt en wel van de veertiende naar de negende plaats.

Jan Wouters en Chris van Oosterwijk klommen beiden vier plaatsen. En dus is het spel nog lang niet gespeeld. 

Harry Verhoef zakte wat. Hij had kennelijk een verblijf op Malta niet goed verteerd. Noël Bovens won een pion in de opening en daarna deed een goed paard tegen slechte loper van Verhoef de rest. Teunis Bunt had makkelijke avond tegen Sjoerd de Rave. Bunt stond al snel twee stukken voor. Met een betere loper won Hans van de Weteringh kundig een stelling, die met gelijk materieel naar het eindspel overging. Het was niet te houden voor Jaap van Donkelaar. Joop de Bruin en Sake van der Schaaf speelden een vrij saaie remise. Jan Wouters deelde na afloop van het duel met Hans Gillet een compliment uit aan zijn verliezende tegenstander. ,,Hans zette de partij prima op. Hij is veel beter geworden'', prees de 'oude meester. Echter liet Wouters hem wel struikelen.
En dan miste René Bakker een opgelegde kans om een stuk te winnen. En het was de langste partij en duurde tot twaalf uur. Van der Molen had een aanval met loper en dame op koningstelling, maar Bakker kon op tijd zijn dame erbij halen. Hij kwam gezonde pion voor en Van der Molen moest in de verdediging met zijn toren en loper tegen toren en paard. In tijdnood van Bakker werd het remise.Martin Markering speelde een spannende opening tegen Martijn Pauw. Zwart (Pauw) leek nare dreigingen tegen c3 en in het centrum te hebben, maar Markering kon het allemaal verdedigen.

En toen hij daarna de dames ruilde en Pauw op f6 een dubbelpion bezorgde, was er niets meer aan de hand. Remise dus.

Stand op kop
1. Pauw 381,0;
2. Hofstra 341,8;
3. Van der Molen 317,6;
4. Markerring 307,4;
5. Bakker 277,8;
6. Van de Weteringh 240,8;
7. Bovens 232,6.

www.bsv-bennekom.nl

Meer berichten