Foto:

Goud voor DOS Bennekom turnsters Sascha Heijting

Het wedstrijdseizoen is voor de turnsters van DOS Bennekom afgelopen zaterdag succesvol begonnen. Maar liefst drie medailles zijn er mee naar Bennekom genomen. In de categorie pupil 1 D1 kwamen Sascha Heijting, Marieke van Helden en Marit van Erve in actie.

BEEKBERGEN – Sascha turnde de wedstrijd van haar leven, zo netjes, geconcentreerd en gespannen dat er alleen maar hoge cijfers zijn gegeven door de jury! Ze won dan ook met grote overmacht de gouden medaille. Marieke moest even een flinke tegenslag incasseren op haar eerste toestel de balk. Ze turnde een moeilijke oefening maar moest helaas de balk verlaten met de radslag en ook de salto af ging niet helemaal lekker. Dit kost natuurlijk veel punten. Maar Marieke heeft het weten te verwerken en heeft de overige drie onderdelen super goed gedaan. De verrassing was daardoor wel heel groot toen ze naar voren mocht komen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen! Marit van Erve die voor de eerste maal op dit niveau deel heeft genomen heeft het ook heel knap gedaan en is als zese geëindigd van de 19 deelneemsters.
Madelon Blees die deelneemt in de categorie pupil 2 D1 heeft al veel ervaring met wedstrijden op dit niveau. Ze turnt altijd heel stabiel en heeft een de hoogste moeilijkheidsgraad in haar oefeningen van alle deelneemsters. Ook nu heeft ze weer heel goed haar best gedaan, en ondanks een val van de balk zag ze haar inspanningen beloond met een zilveren medaille! In deze groep zijn nog meer DOS turnsters in actie gekomen. Carice is dit jaar enorm vooruit gegaan en is knap zesde geworden en Noelle is op de twaalfde plek geëindigd. In de categorie jeugd 1 D1 kwam Floortje den Engelsman in actie voor DOS. Floortje turnde een mooie wedstrijd en wist op sprong en brug veruit de hoogste score te halen van de 24 deelneemsters, in het totaal eindigde ze op de onfortuinlijke vierde plek net naast het podium. Ook Danique Bos, Nienke Koudijs en Esra de Boer hebben een prachtige wedstrijd geturnd. Alle meiden mogen enorm trots zijn op hun prestaties! Nu trainen we weer hard verder richting de volgende wedstrijd op 2 februari 2019.
Naast turnen biedt DOS Bennekom nog andere sporten aan zoals Freerunning, Springen, Acrogym, Kleutergym, Jazz, Keep Fit, Sport en Spel 50+. Neem een kijkje op onze site voor het lesrooster!

www.dosbennekom.nl

Meer berichten