Bennekommers eerste bij Gelderskampioen padel

Door Gert Budding

Het koppel vader en zoon Fred en Victor Ruissen zijn zondag de eerste Gelderskampioen Padel geworden. Het meerdaagse evenement werd op het sportcomplex Doelum gespeeld, tennis-en padelvereniging Bakkershaag tekende voor de organisatie. In de finale troffen vader en zoon Ruissen, herendubbel eerste klasse, de Renkumers Ronald Hulshof en Erwin Roelofsen. De beker en grootste geldprijs ging echter naar de Bennekommers.

RENKUM – Met het organiseren van het eerste Gelderskampioenschap Padel heeft Bakkeshaag onbetwist de primeur. Diverse verenigingen uit de omgeving zaten op het vinkentouw voor het lucratieve festijn dat in Gelderland en in het bijzonder in Renkum de aandacht trok.

Erwin Koop en Jacques Budding van Bakkershaag handelden slaagvaardig en haalden het sportieve evenement naar het dorp met een prachtige accommodatie. "We zijn uitermate tevreden met ruim de vijftig inschrijvingen, waarvan achttien dames", vertelt Erwin Koop die het schema moest aanpassen vanwege een dag slecht weer. Bij de dames werd het koppel Melanique van Maanen en Marianne van Zanten (tweede klasse) winnaar. Zij lieten Marjo Grulsen en Iris Pouels achter zich. "De bedoeling is om het kampioenschap meer uitstraling te geven", weet Erwin Koop. "Interessant is natuurlijk een aantrekkelijker prijzenpot." Uit alle hoeken van Gelderlander kwamen de deelnemers. Padel wint duidelijk aan populariteit.


"We wilden vorige week zaterdag starten", zegt Koop. "Uiteindelijk hebben we met ruim vijftig inschrijvingen kunnen inkorten." Dan. "Vader en zoon Ruissen behoren tot de vaderlandse top en waren favoriet voor het eerste Gelderse kampioenschap." Het evenement had Spaanse invloeden, daar is volgens Koop het padel populair geworden.

Meer berichten