Martin Markering lijkt met zijn handen in het haar te zetten tegen René Bakker. (foto: Rinus van der Molen)
Martin Markering lijkt met zijn handen in het haar te zetten tegen René Bakker. (foto: Rinus van der Molen)

Verhoef en Bunt leiden in Rapid-kampioenschap bij BSV

De strijd om het Rapid kampioenschap 18-19 is bij schaakclub BSV Bennekom van start gegaan. En wel met een enigszins gewijzigde opzet. Want, in de voorronden worden minder partijen gespeeld. Er zijn nu drie voorronden van elk drie partijen. En dan volgen de finales in groepen van zes spelers.

BENNEKOM - Al in de eerste ronde was dat het geval in het duel tussen titelverdediger Hotze Tette Hofstra en good-old Jan Wouters. De laatste stond eigenlijk best wel goed. Dus nam Hofstra geen halve maatregelen. Hij offerde evenals zaterdag tegen Paul Keres zijn dame. Toen ging het mis voor zijn tegenstander. En ook Wouters had niks aan de dame meer. Hij werd na het offer opgerold. Verdere spektakels bleven uit, al won Martin Markering van René Bakker. Een stukoffer van Bakker sloeg niet door.

Stukoffer

Dat was in de tweede ronde ook zo. Markering won van Chris van Oosterwijk. Deze was eveneens met een stukoffer te optimistisch. De aanval sloeg niet door. Benno van der Veen zegevierde over Martijn Pauw. Van de Veen offerde een kwaliteit voor mooi spel. Het was lang onduidelijk, maar hij had wel de overhand. Met allebei twee minuten op de klok was het makkelijker spelen voor Van der Veen en dat deed hij goed. Teunis Bunt en Hofstra wonnen ook en dus bleven zij met Harry Verhoef ook op de honderd procent score staan.

Topper

Het leverde in de derde ronde de topper tussen Hofstra en Bunt op. En dat liep voor de titelverdediger slecht af. Hofstra vergiste zich, slaakte een kreet van afgrijzen en moest het hoofd in de schoot leggen. Bunt wist na de analyse dat hij een half puntje extra had gekregen. En andermaal spektakel bij Van der Veen. Ditmaal tegen Markering. Het werd via de Trompovski, een Ben-Oni en tenslotte een Wolga gambiet. De lijfopening van Markering, maar ditmaal zat hij achter de witte stukken. Het werd een echt gevecht met kansen aan beide kanten, waarbij Van der Veen aan het eind via een torenoffer de remise forceerde.

Dans

Omdat Verhoef aan Sjoerd de Rave diens tweede nul uitdeelde, leidt hij met Bunt de dans. Elk hebben zij drie punten. Het tweetal wordt op de voet gevolgd door Van der Veen en Markering. Zij hebben een halfje minder. Hofstra, Pauw, Wouters en René Bakker hebben elk twee punten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden