Foto:

Leve 'Live@hetoudepostkantoor'

Door Wout Schotsman

"Muziek verbindt! Lokale muziek meer! Goede lokale muziek nog meer!" Dat is zo ongeveer het antwoord dat ik krijg van Peter Bouter, als ik hem vraag wat de reden is waarom er in Bennekom vier concerten georganiseerd worden. En dat nota bene in Het Oude Postkantoor...

BENNEKOM - Voor concerten in Bennekom hebben we toch de Oude Kerk? Of de Brinkstraatkerk? Er zijn drie heren die me nogal vernietigend aankijken: Peter Bouter, de muzikant, Eric Praamstra, de gastheer, Fred Griffioen, de man van het artiestenmanagement. Ze leggen me uit dat het ook een concert heet als er geen klassieke muziek gespeeld wordt, maar Rock, Jazz, Folk of Nederpop, om maar even de vier genres te noemen die in de komende winterperiode aan de orde komen. Nee, deze muziek hoeft niet in een kerk gespeeld te worden om toch een concert te zijn.

Integendeel, jazz hoort eigenlijk gespeeld te worden in donkere, donkerbruine zaaltjes, met een klein podium, waarop zwarte muzikanten, met een saxofoon waarin de schaarse lampen weerspiegelen en waarboven de sigarettenrook langzaam omhoog kringelt. En Het Oude Postkantoor is zo'n zaaltje? Nee, maar heeft wel een geschiedenis met drukbezochte muziekavonden en die geschiedenis gaat herleven!

Zo langzamerhand wordt het me duidelijker. Hoe de winter ook wordt, streng of zacht, voor deze drie heren wordt het een prachtige winter als de vier muziekavonden druk bezocht worden. Druk bezocht wil zeggen: als Het Oude Postkantoor viermaal vol zit met de 50 personen die erin kunnen. De concerten worden gegeven door lokale bands die in het voorprogramma ruimte bieden aan een lokaal aanstormend talent. De doelstelling is dat er ook altijd minstens één muziekstuk gezamenlijk wordt gebracht. Daarbij mag er een cross-over van stijlen zijn. Graag zelfs! Dat wordt als een plus beschouwd.

De drie heren genieten bij voorbaat al van koude winteravonden, waarop de bezoekers kleumend binnenkomen, maar weldra worden opgewarmd door meeslepende muziek. En door lijf en hart verwarmende drankjes uiteraard, zoals Hollandse chocolademelk en Ierse of Schotse whisky. Dat allemaal met een toegangsprijs van 5 euro per avond. Kan dat uit? Nee, dat kan niet uit, maar dank zij een subsidie van het Edese Cultuurfonds kan het wel.

Alle muziekavonden zullen plaatsvinden op zaterdagavond, van 21 tot 24 uur, in Het Oude Postkantoor. De eerste avond is al op 10 november, nog niet echt winter, maar je moet ergens beginnen. Het genre is Classic Rock, met bekende nummers uit de jaren 70-80, gespeeld door de band Tam Played, bestaande uit 4 muzikanten en een zangeres. Het aanstormende talent is Selma van den Brink, geboren in Bennekom en daar nu ook weer wonend. Na haar opleiding aan het Conservatorium werkt ze als docent en is ze zangeres in een band. Ze zingt vooral hedendaagse muziek.

Meer berichten