OBK geeft op zaterdag 24 november een jubileumconcert.
OBK geeft op zaterdag 24 november een jubileumconcert. (Foto: Ben van Damme)

Gerd Wensink 10 jaar dirigent bij OBK Bennekom

In september 2008 kwam Gerd binnen bij OBK, een laatstejaars student op het conservatorium ArtEZ en nog geen directiediploma op zak. Jong, met nog weinig ervaring maar wel met een flinke dosis enthousiasme.

BENNEKOM - Vol energie zette hij zich in voor het B-orkest, tegenwoordig heet het Tutti4All, het middenorkest van harmonie OBK Bennekom. Nu, tien jaar later, is het tijd om te vieren dat hij nog steeds elke dinsdag met veel plezier onze jonge muzikanten wegwijs maakt in de muziek en het spelen in een orkest. Op zaterdag 24 november wordt dit gevierd met een jubileumconcert, waar Gerd met een gelegenheidsorkest van oud-leden zal spelen. Iedereen is welkom om te komen luisteren en Gerd te feliciteren met dit mooie jubileum.

Gerd's muzikale carrière startte nadat hij zijn studie aan de HEAO in Arnhem had afgerond. Al vanaf zijn tiende speelde hij cornet, een paar jaar later ging hij over naar de euphonium, het instrument waar hij nog steeds op speelt. In 2011 haalde hij zijn masters cum laude aan het conservatorium in Zwolle.

Binnen OBK heeft Gerd zich altijd ingezet voor de jonge muzikanten. Het is nog niet zo eenvoudig om een groep kinderen van 7 tot 14 jaar een uur lang geconcentreerd op een stoel te laten zitten. Laat staan, dat ze dan ook nog de noten juist spelen die op hun lessenaar staan. Met veel geduld, een gezonde dosis humor en soms een strenge opmerking weet Gerd dit toch al jaren goed voor elkaar te krijgen.

Uiteraard is OBK erg blij met de afgelopen tien jaar en de vereniging wil Gerd daarom graag in het zonnetje zetten en een mooi jubileumfeest voor hem organiseren. En hoe kan dat beter dan met een concert. Een concert gegeven door een bijzonder gezelschap: alle muzikanten die in de periode van september 2008 tot september 2018 onder Gerd hebben gemusiceerd zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het gelegenheidsorkest. Hiervoor aanmelden kan via info@obkbennekom.nl.

www.obkbennekom.nl

Meer berichten